Κατηγορία crossover

40.902 Επισκέψεις στο άρθρο
Το Ford EcoSport με 100 ίππους είναι το ισχυρότερο crossover που θα βρείτε με βαση τα οικονομικά κριτήρια του θέματος.
7 Φωτογραφίες »

Το Ford EcoSport με 100 ίππους είναι το ισχυρότερο crossover που θα βρείτε με βαση τα οικονομικά κριτήρια του θέματος.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 7 προτάσεις θα συναντήσουμε στην κατηγορία των crossover, αυτή με τη μεγαλύτερη δυναμική στην ελληνική αγορά. Για την ακρίβεια, έξι μικρά crossover συν ένα μικρομεσαίο. Σε αυτή την κατηγορία επιλέξαμε τις βασικές εκδόσεις βενζίνης, ώστε να πληρούνται τα οικονομικά κριτήρια που έχουμε θέσει, ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε πως κατά κανόνα, είναι πιο πλούσιες από τις αντίστοιχες βασικές των μικρών μοντέλων.

Τα 14.380 ευρώ που απαιτούνται για το Renault Captur είναι το χαμηλότερο ποσό για την συγκεκριμένη κατηγορία.
7 Φωτογραφίες »

Τα 14.380 ευρώ που απαιτούνται για το Renault Captur είναι το χαμηλότερο ποσό για την συγκεκριμένη κατηγορία.


Με τη χαμηλότερη τιμή τα Renault Captur και SEAT Arona 
Το οικονομικότερο crossover που θα συναντήσουμε στο θέμα μας είναι το Renault Captur. Το γαλλικό μοντέλο, με τον νεανικό χαρακτήρα και τις πολλές πρακτικές λύσεις,  μπορεί να γίνει δικό σας στη βασική του έκδοση Authentic με τον κινητήρα 0,9 λτ. απόδοσης 90 ίππων από 14.380 ευρώ. Αναμφίβολα πρόκειται για μια τιμή έκπληξη, που δεν συναντάται στην κατηγορία, με τον εξοπλισμό να προσφέρει τα απαραίτητα, με μοναδική έλλειψη το σύστημα multimedia, που είναι διαθέσιμο από την επόμενη έκδοση Xpression. 

Τιμή κάτω από 15.000 ευρώ, έχει και το SEAT Arona, για την ακρίβεια 14.950 ευρώ, με τον 1.000άρι Eco TSI κινητήρα 95 ίππων στην έκδοση Reference. Το μοντέλο της ισπανικής φίρμας, με τη μοντέρνα σχεδίαση και την οδηγοκεντρική του συμπεριφορά στο δρόμο, αναμφίβολα θα ικανοποιήσει και τους λίγο πιο «ανήσυχους» οδηγούς, θυμίζοντας hatchback μοντέλο, χωρίς να αμβλύνει ούτε στο ελάχιστο, τα χαρακτηριστικά των crossover. Η Reference ως αρχική έκδοση είναι σχετικά λιτή, ωστόσο πέρα από τα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, δεν παρουσιάζει κάποια άλλη έλλειψη από τα βασικά στοιχεία εξοπλισμού.

Με 100 ίππους τα Ford EcoSport και Kia Stonic
Ελάχιστα πιο ψηλά σε τιμή από τα προαναφερθέντα είναι τα Ford EcoSport και Kia Stonic, με τιμές από 15.168 και 15.390 ευρώ αντίστοιχα. Από την άλλη βέβαια, έχουν μεγαλύτερη ισχύ, αποδίδοντας αμφότερα από 100 ίππους.

Στα βασικά του μικρού crossover της Ford συγκαταλέγονται το ευχάριστο οδηγικό του προφίλ, οι μεγάλοι εσωτερικοί χώροι και οι compact διαστάσεις του, όντας ένα από τα πιο μαζεμένα μοντέλα της κατηγορίας. Στο θέμα μας, μπορείτε να το αποκτήσετε στην βασική έκδοση Trend, με τον τούρμπο 1.000άρη βενζινοκινητήρα EcoBoost των 100 ίππων, η οποία είναι πλήρης διαθέτοντας μεταξύ άλλων προβολείς ομίχλης και φώτα LED.

Από την άλλη το πρώτο compact crossover της Kia χρησιμοποιεί 1.400άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα για να αποδώσει την ισχύ του, μπαίνοντας δυναμικά στην κατηγορία χάρη στη μοντέρνα σχεδίαση του και στα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά του. Αρκετά πλούσιος και ο εξοπλισμός της έκδοσης Uptown, με 17άρες ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης και οθόνη αφής 7 ιντσών.

Nissan Juke και Citroen C3 Aircross, δύο διαφορετικές επιλογές
Τα δύο μοντέλα που ολοκληρώνουν την παρουσία της κατηγορίας των μικρών crossovers στο θέμα μας είναι τα Nissan Juke στην έκδοση Acenta και το Citroen C3 Aircross με τον 1,2 PureTech των 82 ίππων στο εξοπλιστικό επίπεδο Live.

Το εκκεντρικό αλλά ξεχωριστό εμφανισιακά compact crossover της Nissan διαθέτει ευχάριστην οδική συμπεριφορά και μια πολύ ικανοποιητική, από άποψη κόστους κτήσης (από 15.550 ευρώ) βασική έκδοση με τον 1.600άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 94 ίππων. Θα θέλαμε να είχε μια οθόνη αφής για το ηχοσύστημα. 

Η crossover εκδοχή του C3, το C3 Aircross, το οποίο κατάφερε να συνδυάσει μαεστρικά την κομψότητα του C3 με την αναλογία διαστάσεων του Cactus. Πέρα από στιλ, διαθέτει άνεση στο δρόμο και πληθώρα πρακτικών λύσεων. Η αρχική βενζινοκίνητη έκδοση κοστίζει 15.300 ευρώ και εφοδιάζεται με πακέτο ασφαλείας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και προσαρμοζόμενο ρυθμιστή ταχύτητας.

Dacia Duster, το μοναδικό μικρομεσαίο crossover/SUV
To νέο Dacia Duster είναι ένα μικρομεσαίο crossover με τιμή μικρού! Έτσι είναι και το μοναδικό της κατηγορίας του με τιμή κάτω από 15.000 ευρώ. Μάλιστα στη βασική βενζινοκίνητη έκδοση Ambience με τον 1,6 λτ. ατμοσφαιρικό κινητήρα, αποδίδει 115 άλογα και κοστίζει 13.670 ευρώ, ωστόσο στο θέμα μας, επιλέξαμε την αμέσως επόμενη στιλιστική έκδοση Sportive, που κοστίζει 14.790 ευρώ.  Σε αυτή την έκδοση ο εξοπλισμός είναι αρκετά πλούσιος, με στοιχεία όπως αλουμινένιες ζάντες, cruise control και αισθητήρες παρκαρίσματος. Βασικό ατού του σκληροτράχηλου μοντέλου της Dacia, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος (210 χλστ.) και η τονισμένη ευρυχωρία.

Σελίδα 130 μοντέλα με 15.000 ευρώ
Σελίδα 2Κατηγορία μικρά
Σελίδα 3Κατηγορία crossover
Σελίδα 4Κατηγορία μικρομεσαία
NEO TRAFIC
moto