Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

35.000+ ταχυφορτιστές στη Νότια Ευρώπη θα βάλει η Stellantis

1.827 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2021)

Περισσότερους από 35.000 δημόσιους ταχυφορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα σκοπεύει να τοποθετήσει σε όλη την Νότια Ευρώπη, ο Όμιλος Stellantis, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε χάρη σε ένα νέο πρόγραμμα που φέρει την ονομασία «Atlante».

Με τη γρήγορη, πρακτική και φιλική προς το περιβάλλον φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αποτελεί κρίσιμης σημασίας θέμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η Stellantis, στοχεύει στην επέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών στη Ν. Ευρώπη, μέσω του προγράμματος «Atlante».

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Το πρόγραμμα «Atlante», αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια για την επέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Ν. Ευρώπη, με την Stellantis να έχει αρωγό σε αυτό το εγχείρημα την θυγατρική της εταιρεία Free2Move eSolutions. Στόχος είναι η ευρεία γεωγραφική κάλυψη, με ένα δίκτυο ανοικτό για όλους τους χρήστες, το οποίο θα φορτίζει με πρακτικό και φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον τα ηλεκτρικά οχήματα.
 
Μάλιστα όπως επισημαίνει ο Όμιλος που προήλθε από την συγχώνευση της FCA με την PSA, με το πρόγραμμα «Atlante» δίνεται μια απάντηση στις προτάσεις του πακέτου «Fit for 55» που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θυμίζουμε πως οι στόχοι του πακέτου περιλαμβάνουν τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων σε ποσοστό 100% από το 2035, αλλά και τη δημιουργία σταθμών ανεφοδιασμού-φόρτισης στους αυτοκινητόδρομους, ανά 60χλμ. για τα ηλεκτρικά οχήματα και ανά 150χλμ. για τα οχήματα που χρησιμοποιούν υδρογόνο. Συνολικά μέσω του προγράμματος «Atlante» αναμένεται να τοποθετηθούν περισσότεροι από 35.000 ταχυφορτιστές μέσα στα επόμενα 10 χρόνια στη Ν. Ευρώπη.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ιταλία το πρόγραμμα «Atlante» θα ξεκινήσει με αφετηρία την επαρχία του Πιεμόντε, με πρωτεύουσα το Τορίνο, την ιστορική έδρα της Fiat και τόπο κατασκευής του νέου ηλεκτρικού Fiat 500. Παράλληλα στο εργοστάσιο του Mirafiori δημιουργείται το μεγαλύτερο δίκτυο V2G (Vehicle-to-Grid) στον κόσμο που σε συνδυασμό με το φωτοβολταϊκό πάρκο που υπάρχει στο χώρο θα προσφέρουν «πράσινη» φόρτιση και κυρίως σταθερότητα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO