ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

5 εκατομμύρια Toyota έχουν κατασκευαστεί στο Ην. Βασίλειο

 Σχολιάστε 
1.347 Επισκέψεις στο άρθρο (24/10/2024)
5 εκατομμύρια Toyota έχουν κατασκευαστεί στο Ην. Βασίλειο
6 Φωτογραφίες »

- Αριθμός ορόσημο για την παραγωγή της Toyota στο Ην. Βασίλειο.
- Μία Corolla GR Sport έγραψε ιστορία.
- Από το 1989 η λειτουργία του εργοστάσιου στο Burnaston.
- Το απόλυτο best-seller της Toyota, η Corolla.

Αριθμός ορόσημο για την ευρωπαϊκή παραγωγή της Toyota

Η Corolla αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο της Toyota και φυσικά ανήκει στην κατηγορία των best-seller του ιαπωνικού «κολοσσού», τόσο εντός της Ιαπωνίας όσο και στην Ευρώπη. Το τελευταίο συνδυάστηκε και με έναν αριθμό ορόσημο στην ευρωπαϊκή παραγωγή της μάρκας, αφού το εργοστάσιό της στο Burnaston του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει κατασκευάσει πλέον 5 εκατομμύρια μοντέλα, με την Corolla να είναι το αυτοκίνητο που έβαλε το όνομά του σε αυτό το ορόσημο.

Μία Corolla GR Sport έγραψε ιστορία

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι μία υβριδική Corolla GR Sport Hatchback, η οποία κατασκευάστηκα νωρίτερα αυτό το μήνα. Το αυτοκίνητο ορόσημο είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα, όπως μαρτυρούν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες που κάνουν την εμφάνισή τους σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από το 1989 η λειτουργία του εργοστάσιου στο Burnaston

Από κει και πέρα, η Toyota αναφέρει πως το Burnaston ήταν το πρώτο εργοστάσιο της Toyota εκτός Ιαπωνίας που παρήγαγε υβριδικά οχήματα και συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο για αυτήν την τεχνολογία. Σήμερα, το 100% της παραγωγής του είναι υβριδικά αυτοκίνητα. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1989 και από τότε μέχρι σήμερα έχει λάβει πάνω από 3,25 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις.

Το απόλυτο best-seller της Toyota, η Corolla

Σε ότι αφορά την ιστορία της Toyota Corolla, είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Μιλάμε για το αυτοκίνητο που έχει πάνω από 50 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, πωλείται στις αγορές στη 12η γενιά του, όντας διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά. Στη χώρα μας η Toyota Corolla είναι διαθέσιμη ως hatcback, sedan και wagon με τιμή από 21.570 ευρώ για το sedan, από 28.470 ευρώ το hatcback και από 30.770 ευρώ το wagon.

Hyundai
Audi