Κράτα τις σωστές «γραμμές»

139.879 Επισκέψεις στο άρθρο
Η σωστή θέση στο οδόστρωμα μας επιτρέπει να προσπεράσουμε με ασφάλεια γι αυτό και θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα αυτήν την παράμετρο.
2 Φωτογραφίες »

Η σωστή θέση στο οδόστρωμα μας επιτρέπει να προσπεράσουμε με ασφάλεια γι αυτό και θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα αυτήν την παράμετρο.

Για να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασφαλέστερα η προσπέραση θα πρέπει να έχουμε τη σωστή θέση στο οδόστρωμα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να τοποθετηθούμε σχετικά κοντά στο προπορευόμενο όχημα, τηρώντας ωστόσο τους κανόνες ασφαλείας σε περίπτωση που το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα. Έπειτα ανοιγόμαστε αποφασιστικά αριστερά και επιταχύνουμε. Προσοχή: Δεν περνάμε πολύ κοντά το προπορευόμενο όχημα γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να πραγματοποιήσει ταυτόχρονα και το προπορευόμενο όχημα προσπέραση και να συγκρουστούμε. Συνεπώς χρειαζόμαστε χώρο ώστε να προλάβουμε να αντιδράσουμε. Αυτό από την άλλη δε σημαίνει πως θα πρέπει να πάμε και στην άλλη άκρη γιατί έτσι θα χάσουμε χρόνο. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό όταν προσπερνάμε φορτηγά ή άλλα ογκώδη οχήματα να διατηρούμε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση πριν το προσπέρασμα ώστε να έχουμε καλύτερο οπτικό πεδίο από την απέναντι πλευρά.

Σελίδα 1Πρέπει να προσπεράσεις; Ξέρεις πως να το κάνεις σωστά;
Σελίδα 2Δεν αγνοούμε τις πινακίδες και τη διαγράμμιση
Σελίδα 3Τιμάμε το φλας και τον καθρέφτη μας
Σελίδα 4Επιλέγουμε τη σωστή σχέση
Σελίδα 5Κράτα τις σωστές «γραμμές»
Σελίδα 6Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει
Σελίδα 7ΔEN προσπερνώ όταν:
Mercedes
test center