Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Volvo XC60

Volvo XC60

Βραβεία ασφάλειας για Volvo XC60/XC90

(30/3/2009)

Τα μοντέλα Volvo XC60 και XC90 παρέλαβαν από το Centro Zaragoza, Ισπανικό ινστιτούτο Ασφάλειας, το βραβείο «καλύτερη επιλογή μοντέλου σε επίπεδο ασφάλειας» στις κατηγορίες για μικρά και μεγάλα τετρακίνητα αυτοκίνητα, αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στην απόφαση συνέβαλε το γεγονός ότι τα βασικότερα συστήματα ασφάλειας ανήκουν στον standard εξοπλισμό των αυτοκινήτων.

&&&&Το Centro Zaragoza (CZ) ασχολείται με την έρευνα οχημάτων για λογαριασμό ισπανικών και πορτογαλικών ασφαλιστικών εταιρειών. Αυτή τη στιγμή, η επιχείρηση εκπροσωπείται από 24 μέλη. Περίπου το 85% των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ισπανική βιομηχανία οχημάτων και περίπου το 30% στην αντίστοιχη Πορτογαλική βιομηχανία είναι μέλη του ιδρύματος.

Αυτή είναι την πρώτη φορά που δίνεται το συγκεκριμένο βραβείο. Το CZ επικεντρώθηκε στους ευρωπαίους κατασκευαστές που έδωσαν προτεραιότητα στον standard εξοπλισμό ασφαλείας που πρόσφεραν στα μοντέλα τους το 2008. Μια από τις παραμέτρους για τη λήψη του βραβείου είναι ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να παρουσιάζουν συστήματα ασφάλειας με καλά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ευστάθειας.

Η αποτελεσματική προστασία του οδηγού είναι ακόμα μια πτυχή στην οποία δίνει προτεραιότητα το Centro Zaragoza. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται επίσης και στην καλή προστασία του αυχένα.

Το Volvo XC60 έλαβε το βραβείο στην κατηγορία για τα «μικρά τετρακίνητα off road αυτοκίνητα». To XC60 περιλαμβάνει στο standard εξοπλισμό του το "City Safety", με το οποίο το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα σε ταχύτητες μέχρι 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Volvo XC90 επίσης έλαβε το αντίστοιχο βραβείο στην κατηγορία «μεγάλων τετρακίνητων off road αυτοκινήτων». Όλα τα παραπάνω βραβεία δόθηκαν σε δέκα διαφορετικές κατηγορίες.
Hyundai
OPEL