Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Σημείο αναφοράς για τα ηλεκτρικά της Renault παραμένει το Zoe.

80% πάνω οι πωλήσεις ηλεκτρικών της Renault!

2.660 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2020)

Ραγδαία αύξηση βλέπουν το 2020 οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, η οποία παραμένει πρωτοπόρος στη «Γηραιά Ήπειρο» αναφορικά με τα χωρίς ρύπους οχήματα.


Μπορεί το 2020 να μην αποτελεί την καλύτερη χρονιά για την ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας και των πρωτοφανών μέτρων που έχουν παρθεί για την αντιμετώπισή της, ωστόσο για το ευρωπαϊκό τμήμα της Renault και συγκεκριμένα το τμήμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα πράγματα είναι αντιστρόφως ανάλογα.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η γαλλική μάρκα από την αρχή του έτους έως και το τέλος του Νοεμβρίου κατάφερε να πουλήσει στην Ευρώπη 95.985 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αριθμός που σε σύγκριση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα ισοδυναμεί με αύξηση κατά 80%!
 
Στο εντυπωσιακό αυτό ποσοστό σημείο αναφοράς παραμένει το Zoe. Το μικρομεσαίο ηλεκτρικό παραμένει το νούμερο ένα σε πωλήσεις ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη, με περισσότερες από 84.000 μονάδες να έχουν πουληθεί στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο του 2020, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο. Όπως υπογραμμίζει η μάρκα το εν λόγω μοντέλο είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, με πάνω από 268.000 μονάδες να έχουν πωληθεί στην Ευρώπη από όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.
 
Από κοντά βρίσκεται και το ελαφρύ επαγγελματικό ηλεκτρικό Kangoo Z.E., το οποίο εντός του 2020 έχει διαθέσει 8.498 μονάδες, αντιπροσωπεύοντας το best-seller ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό από το 2010, με 57.595 μονάδες στην Ευρώπη. Κλείνοντας να σημειωθεί πως η αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της Renault περιλαμβάνει επίσης το Twizy με περισσότερες από 31.000 μονάδες να έχουν πωληθεί, όπως και το ηλεκτρικό βαν Master Z.E. που προσφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 3,5 τόνους.

Toyota
Skoda