ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ηλεκτρικό Brilliance στη Σαγκάη
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ηλεκτρικό Brilliance στη Σαγκάη

(22/4/2009)

Η κινέζικη… επιδρομή στην βιομηχανία αυτοκινήτου συνεχίζεται. Η Brilliance δείχνει το μοντέρνο της πρόσωπο στην έκθεση της Σαγκάης, καθώς παρουσίασε ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Το Brilliance EV concept φέρει μπαταρία ιόντων λιθίου και σύμφωνα με τον κατασκευή έχει αυτονομία 150 χλμ.

Η μπαταρία του ηλεκτρικού πρωτότυπου αυτοκινήτου μπορεί να φορτιστεί σε ρεύμα 220V, ενώ υπάρχει και η επιλογή «Quick Charge», με την οποία ο συσσωρευτής δύναται να πάρει το 80% της ενέργειας μέσα σε 30 λεπτά μόνο. Οι πίσω τροχοί του Brilliance EV concept παίρνουν ενέργεια για κίνηση από ένα ηλεκτρικό-μαγνητικό μοτέρ 47kW, που αποδίδει μέγιστη ροπή 120 Nm στις 1.000 σ.α.λ.

Ο βασικός ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς με ενέργεια

Ο βασικός ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς με ενέργεια

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Υπάρχει, ωστόσο, και άλλος ηλεκτορκινητήρας, ο οποίος τροφοδοτεί τους μπροστινούς τροχούς για αμιγώς κίνηση μέσα στην πόλη με μια ταχύτητα που αγγίζει τα 40 χ.α.ω. Αμφότερα τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ δίνουν μέγιστη ταχύτητα 128 χ.α.ω στο ηλεκτρικό Brilliance.
Όσον αφορά την εμφάνιση είναι ξεκάθαρο ότι το κινέζικο μοντέλο έχει μεγάλη ομοιότητα με το VW Space Up, από το οποίο προφανώς έχουν εμπνευστεί οι σχεδιαστές του. Οι πόρτες είναι συρόμενες, ενώ στο εσωτερικό του το αυτοκίνητο της Brilliance δείχνει αρκετά φουτουριστικό με τις λευκές επενδύσεις των καθισμάτων. Το τιμόνι θυμίζει πιλοτήριο αεροσκάφους, ενώ ο πίνακας οργάνων έχει μόνο ψηφιακές ενδείξεις.
Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον όχημα και όχι μόνο για την οικολογική προοπτική του, λόγω της μηδενικής εκπομπής ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και για τη γενικότερη σχεδιαστική του φιλοσοφία.
Toyota
LEAO & LINGLONG