Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Honda FCX Clarity

Honda FCX Clarity

«Πράσινη» διάκριση για τη Honda

(23/4/2009)

Το υδρογονοκίνητο όχημα κυψελών καυσίμου μηδενικών εκπομπών ρύπων, Honda FCX Clarity, ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο (World Green Car) πριν λίγες ημέρες στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Honda FCX Clarity επιλέχθηκε από μία αρχική λίστα 22 μοντέλων, η υποψηφιότητα των οποίων είχε προταθεί από 59 κριτές του θεσμού World Car, από 25 χώρες από όλο τον κόσμο. Είναι η δεύτερη φορά που η Honda κερδίζει το βραβείο, καθώς το Civic Hybrid κατέκτησε την ίδια διάκριση το 2006.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Για να διεκδικήσει μία υποψηφιότητα για το βραβείο ένα όχημα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει σε μία τουλάχιστον σημαντική αγορά κατά τη διάρκεια του 2008. Το όχημα ή η πράσινη τεχνολογία μπορεί να είναι ήδη στην παραγωγή ή να πρόκειται για πειραματικό πρωτότυπο με πιθανή εφαρμογή στο άμεσο μέλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση της υποψηφιότητας είναι επίσης η παροχή τουλάχιστον 10 αυτοκινήτων για ατομικές ή δημοσιογραφικές αξιολογήσεις.

Στοιχεία που ελήφθησαν υπόψη ήταν οι εκπομπές ρύπων, η κατανάλωση καυσίμου, και η χρήση μιας πολύ προηγμένης τεχνολογίας παραγωγής / μετάδοσης ισχύος (πέρα από τα εξαρτήματα των κινητήρων), με στόχο την αύξηση της περιβαλλοντικής συμβατότητας του οχήματος.

Η επιτροπή των 59 μελών επέλεξε το FCX Clarity, το Mitsubishi iMiEV, και το Toyota iQ ως τους τρεις επικρατέστερους φιναλίστ για το βραβείο 2009 World Green Car.
Mercedes
DS