ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το Audi E1 είναι ο προπομπός της σειρά των «Ε»

Το Audi E1 είναι ο προπομπός της σειρά των «Ε»

Το Audi E1

(30/4/2009)

Πρόκειται για ένα μελλοντικό premium μικρό αυτοκίνητο που η γερμανική φίρμα θέλει να τοποθετήσει απέναντι στο Mini. Θα φέρει την κλασσική συνταγή της αισθητικής των Audi που το καθιστά αναγνωρίσιμο από την πρώτη ματιά, ενώ τεχνολογικά έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων.

To Ε1 θα αποτελέσει την προπομπό της σειράς «Ε» που θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον η Audi. Το E1 θα είναι ένα από τα πιο μικρά αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Audi, αλλά όχι το πιο μικρό. Αυτό τον τίτλο θα τον έχει το Up που έως τώρα έχουμε γνωρίσει μόνο ως concept, το οποίο θα δανείσει την πλατφόρμα του στο E1. Το μοντέλο θα είναι μικρότερο από το A1 που θα δούμε του χρόνου, ενώ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στη Σλοβακία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Θα υπάρχει πλήρης γκάμα μηχανικών συνόλων που θα περιλαμβάνει από κινητήρα βενζίνης 600 κ.εκ. με διπλό τούρμο, και τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων, έως και πετρελαιοκίνητα μηχανικά σύνολα.
Ενδιαφέρον όμως θα έχει και η πιο «οικολογική» έκδοση που θα χρησιμοποιεί μπαταρίες λιθίου οι οποίες θα επαναφορτίζονται κατά την κίνηση, αλλά και από μια απλή πρίζα, που θα του εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 160 χιλιομέτρων, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Το μοντέλο θα βγει στο δρόμο το 2011, ενώ η τιμή του φημολογείται ότι θα ξεκινά από τις 12.000 λίρες Αγγλίας.
Toyota
LINGLONG VS UNIROYAL