Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Σταματά η συνεργασία GM-Toyota (φώτο: Pontiac Vibe)

Σταματά η συνεργασία GM-Toyota (φώτο: Pontiac Vibe)

Διακοπή συνεργασίας GM-Toyota

(2/7/2009)

Ύστερα από 25 χρόνια κοινής παραγωγής οχημάτων στο εργοστάσιο NUMMI της California, φαίνεται ότι οι δρόμοι των δύο κολοσσών χωρίζουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της GM, οι δύο εταιρείες φαίνεται ότι δεν έχουν πλέον κοινούς στόχους, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεργασίας τους.

Το νέο αφορά τη διακοπή της συνεργασίας των Toyota και GM στο εργοστάσιο New United Motor Manufacturing, Inc. που βρίσκεται στο Fremont της California των ΗΠΑ. Ύστερα από ούτε λίγο ούτε πολύ 25 χρόνια, και μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και το νέο δρόμο που θα ακολουθήσει η GM, η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι το ποσοστό που είχε στο εργοστάσιο NUMMI δεν θα είναι μέρος της «Νέας GM». Αυτό μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα ότι το εργοστάσιο θα κλείσει (γεγονός που με τη σειρά του θα προκαλέσει την απόλυση 5.440 εργαζομένων), αφού κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε. Αυτό που ανακοινώθηκε όμως είναι ότι η GM δεν έχει κοινά ενδιαφέροντα πλέον με την Toyota η οποία κατασκεύαζε τα Corolla και Tacoma της Αμερικάνικης αγοράς στο εργοστάσιο αυτό, ενώ η GM κατασκεύαζε το Vibe για χάρη της Pontiac.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το τελευταίο όχημα από την πλευρά της GM θα περάσει την γραμμή παραγωγής τον Αύγουστο, ενώ από την πλευρά της Toyota (η οποία μόλις ξεκίνησε συνεργασία με την Aston Martin για το νέο μικρό μοντέλο της δεύτερης), δεν έχει γίνει γνωστό αν θα συνεχίσει την παραγωγή των μοντέλων της. Τέλος, να θυμίσουμε ότι το εργοστάσιο κατασκεύαζε αποκλειστικά οχήματα για την GM από το 1962, ενώ όταν το 1984 ξεκίνησε η συνεργασία με την Toyota αποτέλεσε το πρώτο στις ΗΠΑ που κατασκεύαζε οχήματα δύο εντελώς ανεξάρτητων κατασκευαστών.
Mercedes
Autotriti.gr