Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η έγκριση σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς την εκκίνηση μίας ανεξάρτητης νέας GM

Η έγκριση σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς την εκκίνηση μίας ανεξάρτητης νέας GM

Νέα σελίδα για τη GM

(6/7/2009)

Η General Motors επέτυχε ένα ακόμη ορόσημο στην ανασύστασή της, όταν ο Δικαστής Robert E. Gerber του Πτωχευτικού Δικαστηρίου των ΗΠΑ, ενέκρινε την πώληση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της General Motors Corporation προς την NGMCO, ένα νομικό πρόσωπο το οποίο χρηματοδοτείται από το Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων των ΗΠΑ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της συναλλαγής πώλησης η NGMCO θα τροποποιήσει την επωνυμία της σε General Motors Company και θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ιστορική εταιρική φίρμα της GM και των λοιπών σημάτων της. Η έγκριση σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς την εκκίνηση μία ανεξάρτητης νέας GM.

Η νέα εταιρεία θα αποκτήσει τις ισχυρότερες λειτουργίες της GM και θα έχει δομή με ανταγωνιστικό λειτουργικό κόστος, εν μέρει λόγω των πρόσφατων συμφωνιών με τις ενώσεις Ενωμένοι Εργάτες Αυτοκινητοβιομηχανίας (UAW) και Καναδοί Εργάτες Αυτοκινητοβιομηχανίας (CAW).

Η νέα GM θα έχει χαμηλότερη μόχλευση και ισχυρότερο ισολογισμό, που, σε συνδυασμό με ένα χαμηλότερο κατώφλι ισοσκελισμού των ζημιών, θα της επιτρέψει να μειώσει το ρίσκο της, να λειτουργεί επικερδώς σε επίπεδα πολύ χαμηλότερων όγκων και να επανεπενδύσει στους τομείς κλειδιά της προηγμένης τεχνολογίας και της ανάπτυξης προϊόντος. Οι θυγατρικές της GM εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών θα εξαγορασθούν από τη νέα εταιρεία και αναμένεται να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς διακοπή.

Η νέα GM θα έχει κεντρικά γραφεία στο Detroit με επί κεφαλής τον Fritz Henderson ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον Edward E. Whitacre, Jr. ως πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου.

Το εταιρικό κεφάλαιο της νέας GM θα ανήκει:

· Στο Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων των ΗΠΑ κατά 60.8%
· Στο Ίδρυμα Ιατρικών Προνομίων των Συνταξιοδοτηθέντων της UAW κατά 17.5%
· Στις κυβερνήσεις του Καναδά και του Ontario κατά 11.7%
· Στην παλιά GM κατά 10%

Επιπροσθέτως, η παλιά GM και το Ίδρυμα Ιατρικών Προνομίων των Συνταξιοδοτηθέντων της UAW θα κρατούν εγγυήσεις οι οποίες δύνανται να ασκηθούν για 15% και 2,5% επί των τόκων αντίστοιχα κατά της νέας GM.

Το Ίδρυμα Ιατρικών Προνομίων των Συνταξιοδοτηθέντων της UAW και η Καναδική κυβέρνηση, μπορούν, να ορίσουν από ένα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της νέας GM. Το ίδρυμα προνομίων συνταξιοδοτηθέντων επέλεξε τον έμπειρο αναλυτή αυτοκινητοβιομηχανίας Stephen Girsky. Επίσης έχουν επιλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο της νέας GM έξι μέλη του συμβουλίου της General Motors Corporation, περιλαμβανομένων των Erroll Davis, Neville Isdell, Kent Kresa, Philip Laskawy, Kathryn Marinello και Fritz Henderson. Ο εκπρόσωπος της Καναδικής κυβέρνησης και τέσσερα πρόσθετα μέλη του συμβουλίου που θα οριστούν από τη Διαχείριση Διαθεσίμων των ΗΠΑ θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η εντολή του Δικαστή Gerber περιλαμβάνει μία αναστολή τεσσάρων ημερών πριν την ολοκλήρωση της πώλησης. Πάντως η GM αναμένει ότι η πώληση θα ολοκληρωθεί στο εγγύς μέλλον. Η επιχείρηση της νέας GM αναμένεται να είναι άμεσα λειτουργική και πλήρως ανταγωνιστική με μία συναρπαστική σειρά νέων προϊόντων, με μικρότερο, πιο επικεντρωμένο κατάλογο από μάρκες, προετοιμάζοντας δε την εκλογίκευση του δικτύου διανομών της. Οι υπάρχοντες εργαζόμενοι της GM θα λάβουν προσφορές για θέσεις εργασίας στη νέα εταιρεία.

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της πώλησης η υπάρχουσα General Motors Corporation θα μετονομασθεί σε Motors Liquidation Company. Τα περιουσιακά στοιχεία της θα εκκαθαρισθούν ή θα πωληθούν. Ένα νέο διοικητικό συμβούλιο θα επιβλέπει τη διαδικασία και τη ρευστοποίηση της εταιρείας υπό την εποπτεία του Πτωχευτικού Δικαστηρίου.
Autotriti.gr
OPEL