ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η ακτινογραφία της ηλεκτροκίνητης SLS AMG. Διακρίνονται οι 4 ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε τροχό, και η μεγάλη μπαταρία στο κεντρικό τούνελ

Η ακτινογραφία της ηλεκτροκίνητης SLS AMG. Διακρίνονται οι 4 ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε τροχό, και η μεγάλη μπαταρία στο κεντρικό τούνελ

Επίσημα η ηλεκτρική SLS AMG

(17/7/2009)

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν οι φήμες για την ηλεκτροκίνητη SLS AMG της Mercedes. Τώρα η εξέλιξη της είναι επιβεβαιωμένη από την ίδια την εταιρεία, ενώ εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά κυκλοφόρησε και η φωτογραφία που δείχνει τη διάταξη μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων.

Το μοντέλο θα είναι τετρακίνητο, με τον κάθε τροχό να έχει το δικό του ηλεκτρικό μοτέρ. Αυτά όμως δεν θα βρίσκονται εντός των τροχών, ώστε να μην τους προσδίδουν αρκετό παραπάνω βάρος, αλλά πολύ κοντά τους, και πιο συγκεκριμένα μέσα στα στοιχεία της ανάρτησης. Η ενέργεια θα συσσωρεύεται σε μια μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου (με ψύξη υγρού), που θα βρίσκεται στο κέντρο του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στη θέση του κεντρικού τούνελ (όπως δείχνει και η αποκαλυπτική φωτογραφία).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το αποτέλεσμα βέβαια θα παραμένει εντυπωσιακό, αφού η ιπποδύναμη θα είναι μικρότερη από την κανονική SLS όμως η ροπή θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Έτσι η συνδυαστική ιπποδύναμη από τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες θα αγγίζει τους 526 ίππους και η ροπή τα 880 Nm (571 ίπποι και 649 Nm για την κανονική με τον V8 των 6,3 λίτρων αντίστοιχα). Οι επιδόσεις θα παραμείνουν όπως είναι αναμενόμενο κορυφαίες με την επιτάχυνση για τα 0-100 χ.α.ω. να είναι της τάξης των 4 δλ., ενώ σε υψηλά επίπεδα θα κινείται και η οδική συμπεριφορά λόγω τετρακίνησης. Τέλος, όπως ανακοινώνει η εταιρεία, μεγάλη προσπάθεια γίνεται ώστε να μειωθεί ο χρόνος φόρτισης, που εκτός των άλλων θα γίνεται και κατά την πέδηση του οχήματος.
FORD
ΜΟΤΟ