Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η σχεδίασή του παραπέμπει στο κλασικό CRX.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η σχεδίασή του παραπέμπει στο "κλασικό" CRX.

Honda CR-Z: στην τελική ευθεία

(30/9/2009)

Το Honda CR-Z αποτελεί ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας. Παρουσιάστηκε στο Τόκιο το 2007 και σήμερα βρίσκεται στην τελική ευθεία παραγωγής του. Η σχεδίασή του παραπέμπει στο «θρυλικό» CR-X, η τεχνολογία του όμως ατενίζει το μέλλον.

Από τις αρχές του νέου έτους, το Honda CR-Z Hybrid θα διατίθεται στην ιαπωνική αγορά, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη.

Το αεροδυναμικό και επιθετικό του σχήμα

Το αεροδυναμικό και επιθετικό του σχήμα "κορυφώνεται" στο πίσω μέρος με τη μεγάλη, επίπεδη γυάλινη επιφάνεια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το CR-Z, το επιθετικό κουπέ που η σχεδίασή του έχει εμπνευστεί από το CRX θα φέρει την τεχνολογία IMA της ιαπωνικής φίρμας, την οποία γνωρίζουμε ήδη από τα Civic Hybrid και Insight.
Το όνομά του έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού CR-Z ή Compact Renaissance-Zero, μεταφράζεται σε «Συμπαγής Αναβίωση-Μηδέν» και υποδηλώνει την επιστροφή της ιαπωνικής εταιρείας στο παρελθόν και στις Αρχές της για την άντληση έμπνευσης και τη δημιουργία μίας νέας γενιάς μικρών σπορ μοντέλων από «μηδενικό» σημείο.
H Honda επιχειρεί με αυτό να αναβιώσει σχεδιαστικά το 3θυρο CRX, ένα μοντέλο που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της ιαπωνικής εταιρείας και είναι αρκετά δημοφιλές στο νεανικό κοινό ακόμη και σήμερα. ¶λλωστε οι σχεδιαστικές αναφορές στο CRX είναι χαρακτηριστικές και γίνονται εμφανείς τόσο στο σφηνοειδές προφίλ του με την ανηφορική τροχιά των «ώμων» και τα μικρά παράθυρα «πολεμίστρες», όσο και στο πίσω μέρος με το «κοφτό» τελείωμα και το γυάλινο κάτω μέρος της τρίτης πόρτας, μεταξύ των δύο φωτιστικών σωμάτων, τεχνολογίας LED.
Το εσωτερικό του από την άλλη σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι φιλικό, άνετο και εργονομικό για τον οδηγό και συνοδηγό, πάντα όμως με έντονες φουτουριστικές αναφορές.
Τέλος, κάτω από το καπό του θα εδρεύει στην πιο πιθανή περίπτωση ο 1.500άρης κινητήρας της φίρμας, ο οποίος θα συνεργάζεται με το υβριδικό σύστημα τετρακίνησης IMA.
Peugeot - Toyota
moto