ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
H συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης με το όχημα ΕR10

H συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης με το όχημα ΕR10

O Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell

(12/5/2010)

Συναρπαστική ήταν η δράση στην πίστα του Μαραθωνίου Οικονομίας της Shell, ενώ εξαιρετική αποδείχθηκε και η η συμμετοχή των δυο ελληνικών ομάδων. Συγκεκριμένα η ομάδα TUC Eco Racing του Πολυτεχνείου Κρήτης που διαγωνίστηκε στην κατηγορία Urban Concept κατέκτησε το ADAC Safety Award.

Ο 26ος Ευρωπαϊκός Μαραθώνιος Οικονομίας της Shell ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στην πίστα Eurospeedway, στο Lausitz της Γερμανίας στις 6-7 Μαΐου. Περίπου 213 ομάδες από 22 χώρες σχεδίασαν και κατασκεύασαν οχήματα που διαγωνίστηκαν με στόχο να καλύψουν τη μεγαλύτερη απόσταση με όσο το δυνατό λιγότερη κατανάλωση καύσιμου και χαμηλότερες εκπομπές. Και φέτος η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από τις ομάδες: TUC Eco Racing του Πολυτεχνείου Κρήτης, που συμμετείχε για τρίτη χρονιά, και NTUA Eco-Marathon του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που συμμετείχε για δεύτερη χρονιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Το Πολυτεχνείο Κρήτης με το όχημα ΕR10 διαγωνίστηκε στην κατηγορία Urban Concept αξιοποιώντας ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ενώ η πολύ μεθοδική και υψηλού επιπέδου μελέτη που έκανε για την ασφάλεια του οχήματος απέσπασε το Βραβείο Ασφάλειας του Μαραθωνίου, ADAC Safety Award!! Το Πολυτεχνείο Κρήτης κέρδισε αυτή την μοναδική διάκριση καταφέρνοντας να ενσωματώσει πολλές καινοτόμες και έξυπνες λύσεις ασφαλείας, όπως η κατασκευή και τοποθέτηση ρυθμιζόμενης κολώνας τιμονιού και η εμπρόσθια ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης για προστασία του οδηγού σε περίπτωση πρόσκρουσης, το αυτόματο άνοιγμα της καμπίνας του οδηγού για γρήγορη έξοδο από το όχημα καθώς επίσης η χρήση εξειδικευμένων αισθητήρων για τον εντοπισμό διαρροών καυσίμου. Το όχημα διένυσε 373 χιλιόμετρα με ένα λίτρο καυσίμου, απόσταση που αντιστοιχεί με το να πάει κανείς ως το Ναύπλιο και να γυρίσει! Λόγω τεχνικού προβλήματος όμως η ομάδα δεν κατάφερε να τερματίσει.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με όχημα τον Προμηθέα, που συμμετείχε με ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλη καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην κατηγορία Prototype κατάφερε να διανύσει 840 χμ με ένα λίτρο καυσίμου, απόσταση που αντιστοιχεί με το να οδηγεί κανείς από την Αθήνα έως την Αλεξανδρούπολη!
Νικήτρια στη γενική κατάταξη ήταν η ομάδα του Πολυτεχνείου Nantes από τη Γαλλία, της οποίας το όχημα υπολογίστηκε ότι μπορεί να διανύσει 4.896 χιλιόμετρα με ένα λίτρο καυσίμου, ενώ η ίδια ομάδα απέσπασε και την κορυφαία διάκριση στην κατηγορία εκπομπών ρύπων CO2 με μόλις 0,7 γρ./χιλιόμετρο!
Leasing
Autotriti.gr