Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Πόσο αξιόπιστα θεωρείτε τα υβριδικά αυτοκίνητα; Είναι η πολυπλοκότητά τους κάτι που σας ανησυχεί για το αν χαλάνε;

Πόσο αξιόπιστα θεωρείτε τα υβριδικά αυτοκίνητα; Είναι η πολυπλοκότητά τους κάτι που σας ανησυχεί για το αν χαλάνε;

16.041 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2010)

Υπάρχουν αρκετοί που παρότι θαυμάζουν την τεχνολογία, έχουν αρκετές επιφυλάξεις σε ότι αφορά την αξιοπιστία. Και τα υβριδικά είναι αυτή τη στιγμή ότι πιο τεχνολογικά σύνθετο μπορεί να αγοράσει κανείς σε αυτοκίνητο. Εσείς φοβάστε πως μπορεί να σας χαλάσει πιο εύκολα;

Η αξιοπιστία είναι κάτι που αρκετοί θεωρούν δεδομένο όταν αγοράζουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Και καλά κάνουν αφού κανείς δε θέλει έχοντας δώσε ένα σκασμό λεφτά να τρέχει στα συνεργεία κάθε τόσο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το πρόβλημα όμως είναι πως παρότι τα αυτοκίνητα γίνονται συνέχεια όλο και καλύτερα σε αυτόν τον τομέα, οι νέες τεχνολογίες τα κάνουν πιο πολύπλοκα. Που σημαίνει πως κουβαλάνε όλο και πιο πολλά συστήματα πάνω τους και μάλιστα τέτοια που δεν επισκευάζονται ακριβώς στο συνεργείο της γειτονιάς.

Ένα υβριδικό για παράδειγμα έχει μεν τον κινητήρα βενζίνης, έχει όμως αρκετά πιο πολύπλοκο σύστημα μετάδοσης, που περιλαμβάνει το κιβώτιο ταχυτήτων, τον φορτιστή (εναλλάκτη και μίζα), ενώ τρόμπες λαδιού, νερού και άλλα τέτοια παρελκόμενα είναι καθαρά ηλεκτρικά.

Και συν όλα αυτά, τα υβριδικά αυτοκίνητα κουβαλάνε και μπαταρίες. Που όπως ξέρουμε από το λάπτοπ ή το κινητό μας, κάποια στιγμή θέλουν αλλαγή. Τι γίνεται λοιπόν με τα υβριδικά; Πόσο σας απασχολεί η αξιοπιστία του;

Το ερώτημα αυτό είχε τεθεί πολύ πιο έντονα όταν τα υβριδικά ήταν στην πρώτη γενιά τους και κανείς δεν ήξερε πόσο θα αντέξουν. Οι μπαταρίες τους αλλά και τα διάφορα πολύπλοκα υποσυστήματα. Σήμερα, σχεδόν 15 χρόνια μετά, υπάρχουν πλέον στοιχεία.

Σίγουρα οι μπαταρίες δεν έχουν πρόβλημα. Εκτός από την πολύ μεγάλη εγγύηση που δίνουν οι κατασκευαστές, ώστε ακόμη και στην περίπτωση ελαττώματος να αντικαθίστανται, τα στοιχεία από τα Toyota Prius και Honda Insight πρώτης γενιάς είναι πως οι μπαταρίες ξεπέρασαν το προσδόκιμο ζωής των αυτοκινήτων. Είναι ένας λόγος που ακόμη τόσο η Toyota όσο και η Honda διατηρούν την ίδια δοκιμασμένη τεχνολογία μπαταρίας στα υβριδικά τους.

Τα άλλα συστήματα; Δεδομένου ότι τα υβριδικά κυκλοφορούν ανάμεσά μας τόσο καιρό, τα άλλα τους συστήματα και ότι βλάβες έχουν βγάλει, είναι πλέον γνωστές, επισκευάζονται απλά και γενικά δεν ξεφεύγουν από ότι συνηθίζεται σε κάθε αυτοκίνητο, συμβατικό ή υβριδικό.

Το θέμα όμως είναι πως νοιώθετε εσείς; Σας φοβίζει τόση τεχνολογία στο αυτοκίνητό σας; Πιστεύετε πως μπορεί να το κάνει λιγότερο αξιόπιστο; Μπορεί να θεωρείτε πως τα υβριδικά κινδυνεύουν να χαλάνε περισσότερο από ότι τα συμβατικά αυτοκίνητα;
Toyota
NISSAN