Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ανεπίσημη φωτογραφία της Porsche Cajun

Ανεπίσημη φωτογραφία της Porsche Cajun

Στη Λειψία η παραγωγή της Porsche Cajun

(17/3/2011)

Η τελική απόφαση πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Porsche, και αναφέρει ότι το νέο SUV του Γερμανού κατασκευαστή θα παράγεται στο εργοστάσιο της Λειψίας (Γερμανία). Σε ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον που εντός του έτους θα δεχθεί ανανέωση αλλά και διεύρυνση στις εγκαταστάσεις του.

Έτσι η νέα Cajun θα κατασκευάζεται δίπλα στις Cayenne και Panamera, ενώ η Porsche αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από την έναρξη εργασιών στο εργοστάσιο της Λειψίας (2002), έχουν επενδυθεί περισσότερα από 280 εκ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, θα δημιουργηθούν περί τις 1.000 επιπλέον θέσεις εργασίας ώστε να καλύψουν τις ανάγκες παραγωγής του νέου αυτοκινήτου. Να θυμίσουμε ότι το νέο μοντέλο θα αποτελεί ένα ακόμη «entry-level» όχημα στη γκάμα της Porsche μαζί με την Boxster, και ο κύριος στόχος του θα είναι να προσεγγίσει μεγαλύτερο νεανικό κοινό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Επίσημα τεχνικά στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, όμως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο θα διατίθεται με 2 βενζινοκινητήρες, και 2 πετρελαιοκινητήρες ενώ θα υπάρχει και υβριδική έκδοση. Ο βασικός βενζινοκινητήρας θα είναι τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος με χωρητικότητα στα 2 λίτρα, και την απόδοση στους 240 ίππους, ενώ ο πιο δυνατός θα είναι διάταξης V6 χωρητικότητας 3,0 λίτρων και τεχνολογίας TFSI (όλοι οι κινητήρες θα προέρχονται από την Audi) με την απόδοση στους 332 ίππους. Ο βασικός πετρελαιοκινητήρας θα έχει χωρητικότητα 2 λίτρων και απόδοση στους 190 ίππους, ενώ ο μεγαλύτερος θα έχει αντίστοιχα χωρητικότητα στα 3 λίτρα και απόδοση στους 240 ίππους (με περίπου 550 Nm ροπής). Τέλος, η υβριδική έκδοση επίσης θα χρησιμοποιεί το σύστημα του αντίστοιχου Audi Q5, και θα συνδυάζει 2λιτρο βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ 47 ίππων.
Mercedes
20YEARS BEST SELLERS