Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
ΑCEA: Έρχεται αύξηση 7,9% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022

ΑCEA: Έρχεται αύξηση 7,9% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022

2.924 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2022)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) θεωρεί πως η έλλειψη από μικροτσίπ θα ξεπεραστεί το 2022 και πως η αγορά θα παρουσιάσει αύξηση 7,9%.

Αύξηση 7,9% στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2022

H έλλειψη μικροτσίπ έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία σε όλες τις εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων, με συνέπεια να προκαλούνται σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των καινούριων αυτοκινήτων. Αυτό το πρόβλημα αναμένεται να ξεπεραστεί το 2022, κάτι που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) θα δώσει σημαντική ώθηση της τάξης του 7,9% στις ταξινομήσεις επιβατικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ACEA θεωρεί πως το 2022, οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 10,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ACEA: «Μειώστε την εξάρτησή σας από τους ξένους προμηθευτές»

Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην παραγωγή επειδή οι εταιρείες βασίζονται σε προμηθευτές που έχουν την έδρα τους εκτός Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων προτρέπει την ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από «ξένους» προμηθευτές για να αποφύγει παρόμοια ζημιά σε άλλες στρατηγικές ευρωπαϊκές βιομηχανίες στο μέλλον.

Επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά 1/5 νέα οχήματα στην ΕΕ

Παρά την έλλειψη από μικροτσίπ πάντως, τα ηλεκτρικώς επαναφορτιζόμενα αυτοκίνητα συνέχισαν να κερδίζουν συνολικό μερίδιο αγοράς, αντιπροσωπεύοντας πλέον σχεδόν 1 στα 5 νέα αυτοκίνητα που πωλούνται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Οι σημαντικές πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πολύ ευπρόσδεκτη είδηση», δήλωσε ο Πρόεδρος της ACEA, Oliver Zipse. «Ωστόσο, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι αυτή είναι ακόμα μια αρκετά εύθραυστη αγορά, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μέτρα στήριξης». Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
NISSAN