Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
7 φωτογραφίες »

ACM City One: Νέο ηλεκτρικό πόλης για κάθε χρήση

3.136 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2021)

Μία νέα πρόταση στα ηλεκτρικά οχήματα πόλης φέρνει η γερμανική νεοσύστατη εταιρεία ACM, η οποία παρουσίασε το City One, το οποίο και δημιούργησε σε συνεργασία με την Magna International.

Τα ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζουν να αποκαλύπτονται με τη μορφή χιονοστιβάδας και στο πλαίσιο αυτό η γερμανική νεοσύστατη εταιρεία ACM (Adaptive City Mobility) προχώρησε στην παρουσίαση της δικής της πρότασης, του City One. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστό το μοντέλο προορίζεται κυρίως για αυτοκίνητο υπηρεσιών κοινής χρήσης από εταιρείες, ωστόσο θα είναι διαθέσιμο και προς πώληση σε ιδιώτες.

H αρχική παραγωγή θα ξεκινήσει το 2023, ενώ η μαζική παραγωγή έχει προγραμματιστεί για το 2024.

H αρχική παραγωγή θα ξεκινήσει το 2023, ενώ η μαζική παραγωγή έχει προγραμματιστεί για το 2024.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Όπως αναφέρει η ACM η αρχική παραγωγή θα ξεκινήσει το 2023, ενώ η μαζική παραγωγή έχει προγραμματιστεί για το 2024. Παράλληλα αποκάλυψε πως το City One θα είναι παρών στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου τον προσεχή Σεπτέμβρη.
 
Το ACM City One έχει διαστάσεις 3,6 μέτρα, πλάτος 1,65 μέτρα και ύψος 1,67 μέτρα, το μεταξόνιο των 2,5 μέτρων και ο κύκλος στροφής 9,9 μέτρα. Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 34 ίππων που επιτρέπει τελική ταχύτητα 110 χλμ. / ώρα.
 
Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως μέρος της μπαταρίας των 24 kWh μπορεί πολύ εύκολα να αντικατασταθεί. Συγκεκριμένα τέσσερις βαλίτσες χωρητικότητας 2,5 kWh έκαστη βρίσκονται κάτω από των χώρο αποσκευών και μπορούν να αντικατασταθούν με πλήρως φορτισμένες μονάδες μέσα σε 3 λεπτά. Η πλήρης φόρτιση θα διαρκέσει 8 ώρες από μία πρίζα σπιτιού, προσφέροντας αυτονομία έως και 360 χλμ.
 
Το εσωτερικό του χαρακτηρίζεται σπαρτιάτικο. Μία μεγάλη οθόνη αφής έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ την εμφάνισή τους κάνουν και παραδοσιακά μπουτόν. Η καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε ενήλικες, ενώ ο χώρος αποσκευών αποθηκεύει έως και 400 λίτρα εκτός αν «πέσουν» τα πίσω καθίσματα που φτάνει τα 1.450 λίτρα με μέγιστο βάρος 380 κιλά.
 
Όπως προαναφέραμε, το City One απευθύνεται σε αγοραστές στόλου, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, ταξί ή επαγγελματικό όχημα. Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να το προσφέρει σε ιδιώτες αγοραστές, με τιμή που κυμαίνεται από 10.000-15.000 ευρώ ανάλογα με τον εξοπλισμό.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS