Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αγωνιστικό ντεμπούτο στο 1000 Miglia για την Alfa Romeo Junior

2.497 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2024)
Αγωνιστικό ντεμπούτο στο 1000 Miglia για την Alfa Romeo Junior
3 Φωτογραφίες »

- Ντεμπούτο για την Alfa Romeo Junior σε εορταστικό κλίμα
- Θερμή υποδοχή για την Alfa Junior στο 1000 Miglia
- Καινοτομίες και «πρωτιές» του SUV της Alfa Romeo

Ντεμπούτο για την Alfa Romeo Junior σε εορταστικό κλίμα

Με αφορμή τον ιστορικό αγώνα «1000 Miglia», τον οποίο κάποτε ο θρυλικός Ένζο Φερράρι είχε χαρακτηρίσει ως τον ωραιότερο του κόσμου, η Alfa Romeo άνοιξε την αυλαία για τη νέα Junior. Στον θρυλικό αγώνα συμμετέχουν μεταξύ άλλων και μερικά σπουδαία αυτοκίνητα της εταιρίας από το Τορίνο, όπως η 1900 Sport Spider του 1954 και μια 1900 Super Sprint του 1956, καθώς και οι δυο πιο πρόσφατες εκδόσεις Super Sport των Giulia και Stelvio Quadrifoglio, οι οποίες είναι αφιερωμένες στην πρώτη νίκη της Alfa Romeo στο «1000 Miglia», το μακρινό 1928.

Θερμή υποδοχή για την Alfa Junior στο 1000 Miglia

Η υποδοχή για το νέο μοντέλο δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη από τους συμμετέχοντες του ιστορικού αγώνα, αλλά και τους παρευρισκόμενους που έδειξαν μεγάλο θαυμασμό για το πρώτο μικρό SUV της Alfa Romeo. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα όπου μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας του ιταλικού βορρά που έλαβαν μέρος στο «1000 Miglia» η Alfa Romeo καθίσταται η αυτοκινητοβιομηχανία με την μεγαλύτερη συμμετοχή και εκπροσώπηση στον αγώνα.


Το παρών στο 1000 Miglia δίνει και η Alfa Romeo χ.
3 Φωτογραφίες »

Το παρών στο 1000 Miglia δίνει και η Alfa Romeo χ.

Καινοτομίες και «πρωτιές» του SUV της Alfa Romeo

Η Alfa Romeo Junior, την οποία είδαμε από κοντά στην Ιταλία, φέρνει καινούργιες τεχνολογίες για τη μιλανέζικη φίρμα. Ένα από τα βασικότερα στοιχεία είναι ότι η Junior είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa Romeo, αν και παράλληλα προσφέρεται με ένα ήπια υβριδικό σύνολο με turbo κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων που αποδίδει 136 άλογα. Επιπλέον, εφοδιάζεται με το «έξυπνο» σύστημα τετρακίνησης που διαθέτει ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο στον πίσω άξονα που αναλαμβάνει να κινεί τους τροχούς. Τέλος, η Alfa Romeo Junior προσφέρει υποβοήθηση αυτόνομης οδήγης επιπέδου 2 ενώ αποτελεί και ένα από τα ελάχιστα μικρά SUV τα οποία διατίθενται με LED matrix προβολείς και το ChatGPT προεγκατεστημένο στο infotainment του οχήματος.

Hyundai
NISSAN