Φλαμπέ θα γινόταν ο κλέφτης που θα επιχειρούσε να κλέψει κάποιο αυτοκίνητο στην τέλη των 90s, αφού το φλογοβόλο «Blaster» φρόντιζε να κρατήσει το αυτοκίνητο ασφαλές. Ο κλέφτης βέβαια θα έφευγε στην καλύτερη με σοβαρά εγκαύματα!
Ποιος συναγερμός και ποιο GPS Tracker; Φωτιά στους κλέφτες!
Οι άνθρωποι στη Νότια Αφρική είχαν βρει ένα ακραίο τρόπο προφύλαξης των οχημάτων τους αλλά κα των ίδιων από κλοπή στα τέλη της δεκαετίας του 90. Το σύστημα «Blaster», το οποίο επινόησε ο Charl Fourie το 1998, ήταν ουσιαστικά δύο φλογοβόλα τοποθετημένα χαμηλά, κάτω από τα μαρσπιέ, εκατέρωθεν του αυτοκινήτου. Όταν ο οδηγός ένιωθε να κινδυνεύει ή να απειλείται από κάποιον εκτός του οχήματός του μπορούσε απλά με το πάτημα ενός κουμπιού να εκτοξεύσει φλόγες ύψους έως και 5 μέτρων με φορά προς το σώμα και το πρόσωπο του εν δυνάμει εγκληματία.
Συνέχεια του άρθρου >>>
Φλογοβόλο για να τρομάξει ο ληστής
Σημειώστε πως, την εποχή που ο Fourie εφηύρε την εν λόγω «πατέντα» το Γιοχάνεσμπουργκ ονομαζόταν η πρωτεύουσα των κλοπών, δολοφονιών, επιθέσεων και βιασμών. Το πιο συνηθισμένο σενάριο ήταν μια ομάδα 4-5 ατόμων να επιτεθεί σε κάποιο ακινητοποιημένο όχημα (π.χ. σε φανάρι), κάτι το οποίο το Blaster μπορούσε να αποτρέψει εξ ολοκλήρου καθώς σύμφωνα με τον δημιουργό του η φωτιά θα «τύφλωνε» προσωρινά τον επιτιθέμενο, αναγκάζοντάς τον να τραπει σε φυγή.
Τεχνικά, το Blaster ήταν ένα απλό φλογοβόλο με υγραέριο, ωστόσο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολλούς, μεταξύ των οποίων και της «ΕΛΠΑ» της Νοτίου Αφρικής. Όπως υποστήριζαν τα πράγματα θα έπαιρναν χειρότερη τροπή και οι εν ψυχρώ δολοφονίες οδηγών θα έπαιρναν την ανιούσα, καθώς οι ληστές θα είχαν τον φόβο να τους βάλει κάποιος φωτιά, χωρίς να γνωρίζουν αν το όχημα έχει ή όχι το Blaster.
Έμεινε στην αγορά για 3 χρόνια
Η εμπορική πορεία του Blaster διήρκησε μόλις 3 χρόνια, μετά από μερικές εκατοντάδες πωλήσεις, αν και αξίζει να αναφερθεί πως ένας από τους πρώτους αγοραστές ήταν ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Γιοχάνεσμπουργκ, David Walkley.