Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Περισσότερα από 44.000 αυτοκίνητα θα ανακαλέσει η Jaguar Land Rover, με το πρόβλημα να υπόκειται στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Ανακαλεί 44.000 οχήματα η JLR λόγω ρύπων

1.517 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2019)

Περισσότερα από 44.000 αυτοκίνητα θα ανακαλέσει η Jaguar Land Rover, με το πρόβλημα να υπόκειται στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η ανάκληση θα ισχύσει για 10 μοντέλα Jaguar και Land Rover, εξοπλισμένα είτε με βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων, είτε με πετρελαιοκινητήρα 2,0 λίτρων, τα οποία εκπέμπουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) από την αρχική πιστοποίησή τους.
 
Η ανάκληση αυτή επηρεάζει ορισμένες εκδόσεις των Jaguar E-Pace, F-Pace, F-Type, XE και XF, καθώς και τα Land Rover Discovery, Discovery Sport, Range Sport Sport, Evoque και Velar. Τα οχήματα κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2016 και 2019 και η Jaguar Land Rover έρχεται ήδη σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των εν λόγω αυτοκινήτων.
 
Το θέμα ανακαλύφθηκε από την υπηρεσία πιστοποίησης οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία ενημέρωσε άμεσα την Jaguar Land Rover. Με τη σειρά της η JLR ξεκίνησε να ειδοποιεί όλους τους φορείς εκδίδοντας μάλιστα και δελτίο ανάκλησης στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει πως «ενδέχεται να εκπέμπουν υπερβολικά επίπεδα CO2 και ενδέχεται να μην συμμορφώνονται με την πιστοποίηση που έχουν λάβει».
 
Τέλος σε δήλωσή της η εταιρεία είπε: «Τα επηρεαζόμενα οχήματα διορθώνονται για να διασφαλιστεί ότι οι σωστές εκπομπές ρύπων CO2 επιτυγχάνονται αξιόπιστα. Οι τροποποιήσεις στα επηρεαζόμενα οχήματα θα γίνονται δωρεάν και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα στους πελάτες κατά το σύντομο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκτέλεση των εργασιών».  

Toyota
OPEL