Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Εντός της εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Ανακοινώνει το τέλος βενζίνης & ντίζελ το Ην. Βασίλειο

2.842 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2020)

Πρόσω ολοταχώς στην ολοσχερή απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ το 2030 οδεύει το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις! Τι θα συμβεί με τα Plug-In υβριδικά αυτοκίνητα. Τελειώνουν και τα υβριδικά.


Πριν από κάποιους μήνες είχαν  υπάρξει δημοσιεύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο που έκαναν λόγο πως οι κυβερνόντες είχαν σκοπό να «τρέξουν» το ζήτημα της απαγόρευσης πώλησης αυτοκινήτων βενζίνης, ντίζελ και υβριδικών πολύ νωρίτερα από το 2040 όπως αρχικά προβλέπονταν. Μάλιστα υπογράμμιζαν πως το απαγορευτικό αυτό θα έρθει από το 2030.
 
Σήμερα νέα δημοσιεύματα από νησί έρχονται να επιβεβαιώσουν τα προ μηνών ρεπορτάζ και να προσθέσουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως λοιπόν επιβεβαιώνουν τα ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, το σχέδιο προβλέπει την οριστική απαγόρευση της πώλησης συμβατικών αυτοκινήτων βενζίνης, ντίζελ και υβριδικών το αργότερο έως το 2030. Σε ότι αφορά τα Plug-In υβριδικά θα πάρουν παράταση ζωής κατά πέντε χρόνια, με την πώλησή τους να σταματά το 2035. Από το 2035 και μετά τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα υδρογονοκίνητα αυτοκίνητα θα είναι τα μοναδικά που θα μπορεί να αγοράσει κάποιος που θα θελήσει να πάρει καινούργιο αυτοκίνητο.
 
Τα ΜΜΕ αναφέρουν πως το σχέδιο είναι ήδη εγκεκριμένο από τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πρόκειται να κάνει την ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα!
 
Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τα στοιχεία του 2018, υπάρχουν περίπου 31,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Από αυτά, 18,5 εκατομμύρια χρησιμοποιούν βενζίνη και 12,4 εκατομμύρια ντίζελ. Οχήματα με εναλλακτικά συστήματα κίνησης όπως τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά αντιστοιχούσαν σε 620.000. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων του περασμένου έτους στο Ηνωμένο Βασίλειο κυμάνθηκε στα  2,3 εκατομμύρια μονάδες. Από αυτές το 6,3% ήταν ηλεκτρικά και Plu-In υβριδικά, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
 
Πλέον είμαστε εν αναμονή των επίσημων δηλώσεων προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως με ποιον τρόπο θα προχωρήσει ο εξηλεκτρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Toyota
OPEL