Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο Ralf Brandstatter ανακοινώθηκε ως ο νέος διευθύνων σύμβουλος της VW.

Ανακοινώθηκε ο νέος επικεφαλής της VW

1.578 Επισκέψεις στο άρθρο (9/6/2020)

Η απόφαση για αλλαγή στην κεφαλή της Volkswagen ήταν ειλημμένη και πλέον είναι επίσημη καθώς ο Ralf Brandstatter ανακοινώθηκε ως ο νέος διευθύνων σύμβουλος.


Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής μάρκας δεν είναι άγνωστος στις τάξεις της εταιρείας καθώς μιλάμε για τον μέχρι πρότινος γενικό διευθυντή, ο οποίος πλέον προήχθη στην κορυφαία θέση της μάρκας. Ο Brandstatter παίρνει τη θέση από τον Herbert Diess, ο οποίος ωστόσο θα συνεχίσει να είναι ο επικεφαλής ολόκληρου του VW Group.
 
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προβαίνει σε αυτή την αλλαγή προκειμένου να απαλλάξει τον Diess από το βάρος των καθημερινών ζητημάτων που προκύπτουν για τη μάρκα VW και να επικεντρώσει την προσοχή του στη λειτουργία του Ομίλου. Η παραπάνω αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2020.
 
«Ο Ralf Brandstatter είναι ένας από τους πιο έμπειρους διευθυντές της εταιρείας. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει ήδη οδηγήσει επιτυχώς τη Volkswagen ως COO και έπαιξε βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του μετασχηματισμού της μάρκας. Ως εκ τούτου, είμαι πολύ χαρούμενος που ο Ralf Brandstatter θα συμβάλει στην ανάπτυξη της μάρκας ως CEO μετά τις εκτεταμένες στρατηγικές αποφάσεις των τελευταίων ετών.», δήλωσε ο Diess κατά την παρουσίασή του νέου επικεφαλής.
 
Ο Brandstatter συνεργάζεται με τη VW από το 1993. Έγινε επικεφαλής προμηθειών για συστήματα ανάρτησης και κινητήρα το 1998 και το 2005 ανέλαβε ρόλο ως προϊστάμενος προμηθειών για τη SEAT. Είναι ο γενικός διευθυντής της μάρκας VW από τον Αύγουστο του 2018.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως στο παρελθόν είχαν υπάρξει δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο διευθύνων σύμβουλος της της Porsche, Oliver Blume θα γίνονταν το νέο αφεντικό της μάρκας VW και στη θέση του θα πήγαινε ο επικεφαλής της Skoda, Bernhard Maier ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Hyundai
NISSAN