Αυτή είναι η ανανεωμένη έκδοση της δεύτερης γενιάς του Peugeot 308. Του μικρομεσαίου αυτοκινήτου της γαλλικής εταιρείας που την επανέφερε στο… σωστό δρόμο.

Το ανανεωμένο Peugeot 308 έχει εξοπλιστεί με όλα τα νέα σύγχρονα μέσα άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει η Peugeot και στα νεότερα μοντέλα της (3008 και 5008).

Η οδική συμπεριφορά του ανανεωμένου Peugeot 308 παραμένει ένα από τα πιο ευχάριστα στοιχεία του, συνδυάζοντας υποδειγματικά την άνεση με τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Πρώτη Δοκιμή: Ανανεωμένο Peugeot 308 1,6 BlueHDi 120 PS

8.064 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2017)

Η ανανέωση του Peugeot 308 εκσυγχρονίζει το προφίλ του και το φρεσκάρει απέναντι στον ανταγωνισμό, παραμένοντας ιδιαίτερα αξιόλογο και πλήρες σε κάθε επίπεδο.

Αυτή είναι η ανανεωμένη έκδοση της δεύτερης γενιάς του Peugeot 308. Του μικρομεσαίου αυτοκινήτου της γαλλικής εταιρείας που την επανέφερε στο… σωστό δρόμο. Το μοντέλο που έφερε πρώτο το «8» στην γκάμα της Peugeot (το μακρινό 2007), στη δεύτερη γενιά του, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την αλλαγή της εικόνας της φίρμας, με πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, σύγχρονα επιμέρους στοιχεία και -το βασικότερο- επαναφέροντας το ξεχωριστό οδηγικό γονίδιο στην γκάμα της Peugeot. 

Κινητήρας-Κιβώτιο: Σταθερή αξία σε επιδόσεις και οικονομία ο 1,6 λτ. BlueHDi των 120 ίππων
Κάτω από το καπό του ανανεωμένου Peugeot 308 βρίσκεται για άλλη μια φορά ο BlueHDi πετρελαιοκινητήρας των 1,6 λίτρων με απόδοση 120 ίππων. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζει το σύστημα SCR (Selective Catalytic Reduction) με το φίλτρο σωματιδίων (FAP) μειώνοντας δραστικά τα οξείδια του αζώτου (NOx), ενώ παράλληλα μειώνει και τις εκπομπές CO2 μηδενίζοντας ουσιαστικά αυτές των μικροσωματιδίων. 

Εσωτερικό – Χώροι: Μικρές αλλαγές, παραμένει καλό ποιοτικά και ευρύχωρο
Η ανανεωμένη έκδοση του Peugeot 308 δεν φέρει σχεδόν καμία διαφορά όσον αφορά στον διάκοσμο, με μοναδική αλλαγή την προσθήκη πάνελ διακοπτών -που αφορούν μερικά από τα συστήματα ασφάλειας που έχουν προστεθεί-,  αριστερά από τον οδηγό. Κατά τα άλλα η λογική σχεδίασης i-Cockpit παραμένει το κυρίαρχο χαρακτηριστικό και της ανανεωμένης έκδοσης, με μικρό τιμ  όνι, ανεξάρτητο πίνακα οργάνων και περιορισμό των διακοπτών στην κεντρική κονσόλα. 

Τεχνολογία: Ουσιαστικές τεχνολογικές προσθήκες
Το ανανεωμένο Peugeot 308 έχει εξοπλιστεί με όλα τα νέα σύγχρονα μέσα άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει η Peugeot και στα νεότερα μοντέλα της (3008 και 5008).  

Οδική συμπεριφορά: Ικανό για όλα
Η οδική συμπεριφορά του ανανεωμένου Peugeot 308 παραμένει ένα από τα πιο ευχάριστα στοιχεία του, συνδυάζοντας υποδειγματικά την άνεση με τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Η ανάρτηση που είναι υπεύθυνη γιΆαυτό, αποσβένει ιδανικά τις περισσότερες ανωμα λίες και παράλληλα δεν επιτρέπει την εμφάνιση μεγάλων κλίσεων του αμαξώματος σε δρόμο με στροφές. 

Διαβάστε την αναλυτική δοκιμή του ανανεωμένου Peugeot 308 στο τελευταίο τεύχος του Auto Τρίτη που θα κυκλοφορήσει στις 12 Δεκεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας.

home pro
test center