Ανεβαίνει πάνω από τα 2 ευρώ/λτ. η τιμή της βενζίνης ενόψει Πάσχα

2.495 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2024)
Ανεβαίνει πάνω από τα 2 ευρώ/λτ. η τιμή της βενζίνης ενόψει Πάσχα

- Διακοπές για τον πολίτη αλλά με... τίμημα!
- Κύριο αίτιο των αυξήσεων οι εντάσεις στην Μέση Ανατολή
- Μέση τιμή τα 1,98 ευρώ αλλά πάνω από τα 2,3 ευρώ/λτ. σε δημοφιλείς προορισμούς!

Διακοπές για τον πολίτη αλλά με... τίμημα!

Οι αγαπημένες περίοδοι των Ελλήνων εργαζομένων τείνουν να γίνουν (και αυτές) δύσκολες. Οι διακοπές του καλοκαιριού, των Χριστουγέννων και οι επερχόμενες του Πάσχα, συνδυάζονται με μαζικές φυγές προς την επαρχία της χώρας. Ο κόσμος επιθυμεί να περάσει ευχάριστα την σύντομη άδειά του, «καταφεύγοντας» προς τα νησιά και τα βουνά, αλλά το ερώτημα που γεννάται είναι με τι... τίμημα θα γίνει αυτό για την τσέπη του.

Κύριο αίτιο των αυξήσεων οι εντάσεις στην Μέση Ανατολή

Τα τελευταία έτη ακούμε σταθερά για συνεχείς ανατιμήσεις σε προϊόντα και βασικά αγαθά. Παρόμοια η πορεία που διαγράφεται το τελευταίο διάστημα για το φετινό Πάσχα, καθώς διαβάζουμε για αύξηση τιμών στα βασικά προϊόντα που «επιβάλλει» η εποχή και τα έθιμά της, αλλά κυρίως, στην τιμή της βενζίνης. Όπως είδαμε στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», καλεσμένος βρέθηκε ο τέως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), κ. Γιώργος Ασμάτογλου. Ο κ. Ασμάτογλου, κατέδειξε τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και ειδικότερα την κρίση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ως κύριο αίτιο για τις επερχόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων ενόψει Πάσχα.

Μέση τιμή τα 1,98 ευρώ αλλά πάνω από τα 2,3 ευρώ/λτ. σε δημοφιλείς προορισμούς!

Πιο αναλυτικά, έκανε λόγο για τη μέση πανελλαδική τιμή της 95άρας βενζίνης που δηλώνεται την παρούσα φάση, η οποία κυμαίνεται στα 1,98 ευρώ. Η τιμή αυτή ανακοινώνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά, αυτό που ανησυχεί είναι πως οι τιμές σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς είναι αρκετά παραπάνω. Για παράδειγμα, στην περιφέρεια της χώρας μας και σε ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς, μπορούμε να τη βρούμε πάνω από τα 2 ευρώ (Ευρυτανία, Λευκάδα, Μυτιλήνη, Κεφαλλονιά), στα 2,125 ευρώ (Δωδεκάνησα). Μα, στην κορυφή της «πυραμίδας», βρίσκονται τα νησιά των Κυκλάδων, με χαρακτηριστικά παραδείγματα της Μυκόνου (2,267), Νάξου (2,269), Σαντορίνης (2,292), ενώ τα 2,3 ευρώ έχουν ξεπεράσει οι: Κύθνος, Σίφνος, Σέριφος, Μήλος και Πάτμος.

 

 

Mercedes
SEAT