Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

O Όμιλος FCA προχώρησε στην πρόσληψη του Davide Grasso.

Από την Converse στη Maserati

1.606 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2019)

«Μεταγραφή» από το χώρο της αθλητικής ένδυσης και υπόδησης πραγματοποίησε η Fiat Chrysler Automobiles, με σκοπό να αναζωογονήσει τη Maserati.


Συγκεκριμένα ο Όμιλος FCA προχώρησε στην πρόσληψη του Davide Grasso, ο οποίος αποτελεί το νέο Γενικό Διευθυντή της Maserati, ενώ τελευταία κατείχε τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Converse, η οποία ανήκει στον όμιλο της Nike.
 
Η FCA προχώρησε στην εν λόγω κίνηση καθώς όπως φαίνεται ο ισχυρός άντρας της αυτοκινητοβιομηχανίας, Mike Manley ποντάρει πολλά στις ικανότητες του Grasso  στον τομέα του μάρκετινγκ. Μάλιστα ο τελευταίος έχει προσφέρει μεγάλο έργο στην ανάπτυξη της Converse, ενώ προγενέστερα έχει αναλάβει χρέη επικεφαλής μάρκετινγκ και στη Nike.
 
Από κει και πέρα ο σημερινός Γενικός Διευθυντής της Maserati, Harald Wester, θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος της μάρκας. Επιπλέον ο Wester είναι επικεφαλής τεχνολογιών της FCA και σε αυτόν τον τομέα, οι ευθύνες του θα επεκταθούν ώστε να συμπεριλάβουν το σύστημα μετάδοσης κίνησης μαζί με την τεχνολογία οχημάτων για ολόκληρο τον όμιλο FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Τόσο η πρόσληψη του Davide Grasso, όσο και η αναβάθμιση του ρόλου του Harald Wester γίνονται με σκοπό να ανεβάσουν το όνομα της Maserati σε παγκόσμιο επίπεδο και να τρέξουν το πλάνο που έχει καταρτίσει η μάρκα. Μέρος αυτού είναι η αύξηση των πωλήσεων σε 100.000 μονάδες μέχρι το 2022, κάτι που θα επιδιώξουν οι ιθύνοντες της εταιρείας με τη δημιουργία νέων μοντέλων, όπως ένα SUV μεσαίου μεγέθους και το coupe και cabriolet Alfieri.  

Mercedes
Ford