Μια μέρα μετά την πρώτη διαρροή φωτογραφιών στο διαδίκτυο ήρθε η επίσημη παρουσίαση του νέου Range Rover Velar.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μια μέρα μετά την πρώτη διαρροή φωτογραφιών στο διαδίκτυο ήρθε η επίσημη παρουσίαση του νέου Range Rover Velar.

Αποκάλυψη Range Rover Velar (+vid)

15.522 Επισκέψεις στο άρθρο (2/3/2017)

Παρουσιάστηκε και επίσημα το νέο Range Rover Velar. Δείτε με ποιους κινητήρες θα διατίθεται καθώς επίσης και πόσο θα κοστίζει.

Μια μέρα μετά την πρώτη διαρροή φωτογραφιών στο διαδίκτυο ήρθε η επίσημη παρουσίαση του νέου Range Rover Velar, το οποίο τοποθετείται στη γκάμα των μοντέλων μεταξύ των Range Rover Evoque και Sport.

Στο πίσω μέρος τα βλέμματα τραβούν οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης και τα νέα LED φωτιστικά σώματα.

Στο πίσω μέρος τα βλέμματα τραβούν οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης και τα νέα LED φωτιστικά σώματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το νέο μοντέλο έχει σχεδιαστικές επιρροές και αρκετά «δάνεια» από τα δύο προαναφερθέντα μοντέλα. Στο εμπρός μέρος το Velar θυμίζει εν πολλοίς το Evoque, ενώ το υπόλοιπο αμάξωμα παραπέμπει σε μεγαλύτερο βαθμό στο Sport. Στο σύνολο του αμαξώματος παρατηρούνται απαλές γραμμές και καμπύλες, όπως άλλωστε και στα περισσότερα μοντέλα της μάρκας.

Το νέο Velar βασίζεται στο πλαίσιο αλουμινίου της Jaguar F-Pace, ενώ όσον αφορά τις διαστάσεις του μοντέλου το συνολικό μήκος είναι 4.803 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.874 χλστ. Προκειμένου να αντιληφθείτε τις διαφορές μεγέθους το μεταξόνιο του Evoque είναι 2.660 χλστ. και του Sport 2.923 χλστ. Θέτοντάς το αντιμέτωπο με άλλα γνωστά μοντέλα το Velar είναι μικρότερο από την BMW X6, αλλά μεγαλύτερο από την X4. Στο πεδίο των χώρων η μάρκα υπόσχεται μεγάλη ευρυχωρία για όλους τους επιβάτες, ενώ ικανοποιητικός εμφανίζεται και ο χώρος αποσκευών με 632 λτ. (1.731 λτ. με αναδιπλωμένα τα καθίσματα).

Περνώντας στο εσωτερικό, παρόλες τις ομοιότητες με την «οικογένεια» της Range Rover, η προσοχή εστιάζεται στις δυο μεγάλες οθόνες αφής 10 ιντσών, μια για το νέο σύστημα infotainment στο κέντρο του ταμπλό και μια για τον χειρισμό του κλιματισμού και μερικών ακόμα λειτουργιών ακριβώς από κάτω. Η Land Rover έχει ονομάσει το νέο σύστημα infotainment «Touch Pro Duo» και εφοδιάζεται με τετραπύρηνο Intel επεξεργαστή, σκληρό δίσκο υψηλών ταχυτήτων χωρητικότητας 60 GB, αλλά και ultra-fast θύρα Ethernet. Προαιρετικά υπάρχει και η επιλογή ψηφιακού πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών.

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων το νέο Velar θα διατίθεται με δύο επιλογές βενζίνης και τρεις diesel. Βάση στους βενζινοκινητήρες αποτελεί ο τετρακύλινδρος turbo χωρητικότητας 2,0 λτ. με απόδοση 250 ίππων, με αμέσως επόμενη επιλογή τον V6 των 3,0 λτ. με 380 άλογα. Στα diesel ο δίλιτρος τετρακύλινδρος turbo θα διατίθεται σε δύο version με 180 και 240 αλόγα αντίστοιχα, ενώ στην κορυφή της γκάμας συναντούμε τον 3λιτρο V6 απόδοσης 300 ίππων. Αξίζει να αναφέρουμε πως το νέο Velar θα διατίθεται αποκλειστικά τετρακίνητο και υπεύθυνο για την μετάδοση της κίνησης θα είναι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να δούμε στο εγγύς μέλλον την κορυφαία SVR έκδοσή του με V8 κινητήρα και πολλά παραπάνω άλογα.

Τέλος, όσον αφορά το κόστος κτήσης του Range Rover Velar ξεκινά από τις 44.830 λίρες Αγγλίας, ήτοι περί τις 52.270 ευρώ, ενώ ανάλογα με την έκδοση το κόστος μπορεί να ξεκινήσει και από τις 97.000 ευρώ. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως θα το δούμε σύντομα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center