Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τι είναι το Plus Test; (video)
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι είναι το Plus Test; (video)

8.156 Επισκέψεις στο άρθρο

Και φτάνουμε στην ώρα της κρίσης με το Plus Test. Ένα κάθισμα BeSafe Stretch τοποθετείται σε ένα ειδικό έλκηθρο. Μέσα σε αυτό μπαίνει μία κούκλα (Q Dummy), περισσότερο εξελιγμένη από ό,τι στο παρελθόν, περισσότερο βιομηχανικά ακριβής. Διότι έχει επιπλέον αισθητήρες που δίνουν πληροφορίες για το παραμικρό τράνταγμα που μπορεί να νιώσει η κούκλα. Μην ξεχνάμε ότι η κούκλα προσομοιώνει ένα παιδί κάθε ηλικίας, το οποίο πρέπει να προστατευθεί σαν «κόρη οφθαλμού».

 
Καθιερωμένο από το 2008, στο Plus Test το έλκηθρο τρέχει με ταχύτητα 56,5 χλμ./ώρα, προτού συγκρουστεί μετωπικά με ένα εμπόδιο. Σε σχέση με άλλα Crash Tests, είναι μικρότερη και η επιτρεπόμενη απόσταση πέδησης (-10 εκ.). Όσο μικρότερης απόστασης είναι το φρενάρισμα, τόσο μεγαλύτερο είναι το τελικό τράνταγμα. Αυτό που δείχνει το Plus Test είναι πόσο ασφαλές είναι ένα παιδικό κάθισμα, ως προς την προστασία λαιμού/αυχένα.
 
Στο Plus Test που εμείς είδαμε live, το κάθισμα BeSafe Stretch πέρασε με απόλυτη επιτυχία. Το κάθισμα έμεινε στην θέση του, η κούκλα επίσης, χωρίς οι σένσορες να «πιάσουν» κάποιον τραυματισμό.
 

Σελίδα 1Αποστολή στη Σουηδία: Crash test σε παιδικό κάθισμα της BeSafe (video)
Σελίδα 2Οι κατηγορίες παιδικών καθισμάτων, το πρότυπο R129 και η ασφαλέστερη χρήση αντεστραμμένου καθίσματος
Σελίδα 3Τι είναι το Plus Test; (video)
Mercedes
Autotriti.gr