Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ανοιχτή την πόρτα της αποχώρησης από την θέση του CEO της Renault άφησε ο Carlos Ghosn.

Αποχωρεί από τη Renault o Ghosn;

1.905 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2018)

Ανοιχτή την πόρτα της αποχώρησης από την θέση του CEO της Renault άφησε ο Carlos Ghosn.

Σύμφωνα με αναφορές  των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκτιμάται πως ο ισχυρός άντρας της γαλλικής φίρμας, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην σύμπραξη συνεργασίας της Renault με τις Nissan και Mitsubishi, έχει διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο διοίκησης της σύμπραξης αυτής, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο στην παραίτησή του όπως ο ίδιος δήλωσε.
 
Σύμφωνα με ΜΜΕ του εξωτερικού ο 63χρονος Ghosn, ο οποίος εκτός από τη θέση του CEO της Renault διατηρεί θέσεις ηγεσίας και στους τρεις κατασκευαστές, τόνισε πως το σημερινό σχήμα διοίκησης είναι προσωρινό και συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Δεν νομίζω ότι είναι βιώσιμο. Στο μέλλον θα δείτε ένα σχήμα με διαφορετικές ευθύνες για τη Renault, για τη Nissan και για τη Mitsubishi».
Μάλιστα στη συνέχεια των δηλώσεων του γνωστοποίησε πως οι μελλοντικοί του ρόλοι στην σύμπραξη της Nissan, Renault και Mitsubishi θα καθοριστούν από τα διοικητικά συμβούλια της κάθε εταιρείας και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Εάν συμφωνούμε ότι μπορώ να συμβάλω σ τον χάρτη πορείας, θα συνεχίσουμε. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για τον χάρτη πορείας, θα σταματήσουμε».
 
Τέλος  αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο μήνα η γαλλική εφημερίδα «Les Echos», ανέφερε πως η Renault αναζητούσε τον διάδοχο του Ghosn, ενώ το Bloomberg προσέθεσε ότι οι κορυφαίοι υποψήφιοι είναι άνθρωποι που εργάζονται στη Renault ή που κάποτε δούλευαν στην αυτοκινητοβιομηχανία.

ford
VW