Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Αθώα αντικείμενα που μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα σε τρακάρισμα

1.413 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2024)
Αθώα αντικείμενα που μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα σε τρακάρισμα

- Καθημερινά μπαίνουμε στο αμάξι με αντικείμενα που θεωρούμε αθώα
- Σε περίπτωση τρακαρίσματος μπορούν να μας τραυματίσουν σοβαρά
- Μεταλλικά καλαμάκια και κοκαλάκι μαλλιών τα πιο… κουφά!
- Τσάντες, κούπες καφέ ακόμα και… βιβλία

Καθημερινά μπαίνουμε στο αμάξι με αντικείμενα που θεωρούμε αθώα

Κάθε πρωί που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο για να πάμε στις δουλειές μας μεταφέρουμε μαζί μας αρκετά αντικείμενα απαραίτητα για τη δουλειά μας, την τροφή ή το ρόφημά μας ή ακόμα και αξεσουάρ που φοράμε στο σώμα μας. Αντίστοιχα, πολλοί οδηγοί έχουν μόνιμα στην καμπίνα του αυτοκινήτου διάφορα αντικείμενα, όπως μπουκάλια, παιχνίδια για τα παιδιά κλπ.

Σε περίπτωση τρακαρίσματος μπορούν να μας τραυματίσουν σοβαρά

Ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στον οδηγό ή τους επιβάτες σε περίπτωση τρακαρίσματος ή ακόμα και απότομης αλλαγής πορείας του αυτοκινήτου ή ακόμα και αν περάσουμε πάνω από μια μεγάλη λακκούβα με πολλά χλμ.

Μεταλλικά καλαμάκια και κοκαλάκι μαλλιών τα πιο… κουφά!

Πρώτο και καλύτερο ένα αξεσουάρ που έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια και για οικολογικούς σκοπούς. Πρόκειται για τα μεταλλικά καλαμάκια που έχουν πολλοί στα παγούρια τους για να πίνουν το ρόφημα ή τον καφέ τους. Σε περίπτωση που ο επιβάτης πίνει από το παγούρι του και εκείνη τη στιγμή το όχημα τρακάρει, μπορεί να υπάρξει πολύ σοβαρός τραυματισμός του λαιμού και των αρτηριών της περιοχής. Ακόμα όταν το παγούρι βρίσκεται στην ποτηροθήκη, το μεταλλικό καλαμάκι που εξέχει μπορεί να τραυματίσει κάποιον επιβάτη (πχ. να γδάρει το χέρι του μετά από μια απότομη κίνηση).

Μετά έχουμε το πλαστικό κοκαλάκι μαλλιών με τις… «δαγκάνες», τα δόντια των οποίων μπορούν σε περίπτωση τρακαρίσματος να καρφωθούν στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή του λαιμού. Υπάρχουν περιστατικά με γιατρούς να αναγκάζονται σε χειρουργική αφαίρεση τέτοιων αντικειμένων, αν και μιλάμε για ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση.

Τσάντες, κούπες καφέ ακόμα και… βιβλία

Υπάρχουν αρκετά αντικείμενα που βρίσκονται συχνά σε ένα αυτοκίνητο και αν δεν έχουν τοποθετηθεί σε ασφαλή θέση (πχ. στο πάτωμα ή το πορτμπαγκάζ, ή έστω να είναι δεμένα με τις ζώνες ασφαλείας) μπορούν να εκσφενδονιστούν σε περίπτωση τρακαρίσματος τραυματίζοντας τους επιβάτες. Τσάντες πλάτης, κούπες καφέ, laptop και βιβλία είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που μεταφέρουμε καθημερινά μαζί μας από και προς την εργασία μας.

Αλλα επικίνδυνα αντικείμενα, είναι τα κατοικίδια, το φαγητό και προφανώς συσκευές όπως κινητά και τάμπλετ, καθώς τραβούν την προσοχή του οδηγού. Οπότε καλό είναι τα κατοικίδια να βρίσκονται σε ειδικό κλουβάκι και το φαγητό να αποφεύγεται κατά την οδήγηση, ενώ για το κινητό γνωρίζεται τι ορίζει ο νόμος.

ford
LINGLONG SPORT MASTER 5 PRAGMATA