Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Αυξήθηκαν τα ηλεκτροκίνητα επιβατικά το 2020

2.169 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2021)

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είχαν την τιμητική τους το 2020 καθώς νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τις παγκόσμιες πωλήσεις τους, δείχνουν πως αυξήθηκαν σημαντικά.

Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα είναι πλέον ξεκάθαρα στο προσκήνιο και το 2020 που μας αποχαιρέτησε πριν από περίπου τρεις μήνες έδειξε πως την περασμένη χρονιά οι πελάτες σε όλο των κόσμο έδειξαν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη σε αυτά, διπλασιάζοντας σχεδόν τις πωλήσεις τους.
 
Αυτό αναφέρει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum) με τη βοήθεια της στατιστικής εταιρείες ανάλυσης των αγορών Statista που πραγματοποίησε τη σχετική  έρευνα. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα Plug-In υβριδικά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν παγκοσμίως το 2020 αντιπροσώπευαν το 4,2% της αγοράς επιβατικών αυτοκινήτων. Το ποσοστό αυτό μπορεί να φαντάζει μικρό, όμως αν κανείς το συγκρίνει με το αντίστοιχο 2,5% του 2019, τότε αντιλαμβάνεται πως η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη σημειώνοντας άνοδο 1,7%.
 
Παγκόσμια πρωταγωνίστρια ήταν η Ευρώπη, καθώς οι χώρες που την απαρτίζουν έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα μειωμένων ή καθόλου ρύπων. Πρώτες και καλύτερες οι Σκανδιναβικές χώρες καθώς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα στις Νορβηγία, Ισλανδία και Σουηδία, αντιστοιχούσαν στο 74,8%, 45% και το 32,3% αντίστοιχα το 2020, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
 
Ένα ακόμα στοιχείο που είναι ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το 2019, μόλις οκτώ χώρες ανέφεραν πως η απορρόφηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων ήταν άνω του 5% του μεριδίου αγοράς. Ο αριθμός αυτός όχι μόνο αυξήθηκε σε 13 το 2020, αλλά καθεμία από αυτές τις 13 χώρες ανέφερε μερίδιο αγοράς άνω του 10%, όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες.
 
Κορυφαία σε αύξηση πωλήσεων ήταν η Γερμανία, η οποία ανέφερε 394.943 πωλήσεις Plug-In υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων αύξηση 263% σε σχέση με το 2019. Παρά την τεράστια αύξηση της Γερμανίας, η Κίνα παραμένει ο ξεκάθαρος παγκόσμιος ηγέτης όσον αφορά τους αριθμούς με πάνω από 1,2 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα να πωλούνται το 2020, αύξηση 15% έναντι του 2019.    

Toyota
SEAT XENOIASTOI