Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό CUPRA Born «VZ»
8 Φωτογραφίες »

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό CUPRA Born «VZ»

3.016 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2024)

- «VZ» ή αλλιώς «γρήγορο» στα ισπανικά
- Αμιγώς ηλεκτρικό με 326 ίππους και τελική ταχύτητα 200χλμ./ώρα
- Αναβαθμίσεις πλαισίου και αυτονομία 570 χλμ.
- Μεγαλύτερη οθόνη, δύο νέα χρώματα αμαξώματος και ζάντες 20 ιντσών
- Θα διατεθεί στην Ευρώπη στα τέλη του 2024

«VZ» ή αλλιώς «γρήγορο» στα ισπανικά

Η CUPRA, που αποσπάστηκε από τη SEAT του ομίλου Volkswagen το 2018, παρουσιάζει το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο. Η νέα έκδοση του γνωστού «Born» θα λαμβάνει την κατάληξη «VZ», η οποία είναι ακρωνύμιο από το ισπανικό «veloz» που σημαίνει «γρήγορο» και όπως προσδιορίζει και το όνομά του θα αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα μικρομεσαία hatchback.

Αμιγώς ηλεκτρικό με 326 ίππους και τελική ταχύτητα 200χλμ./ώρα

Το CUPRA Born «VZ» χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος στον πίσω άξονα και συνδέεται με τους πίσω τροχούς, που αποδίδει 326 ίππους και 545 Nm ροπής. Σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση e-Boost του CUPRA Born, η παραλλαγή «VZ» εξοικονομεί ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο κατά την διαδικασία επιτάχυνσης από τα 0 στα 100χλμ./ώρα, καθώς διαρκεί 5,7 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, η τελική ταχύτητα του «VZ» φτάνει στα 200χλμ./ώρα, αυξημένη κατά 40χλμ./ώρα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Αναβαθμίσεις πλαισίου και αυτονομία 570 χλμ.

Βέβαια οι αλλαγές δεν περιορίζονται στον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, καθώς η νέα έκδοση έχει δεχθεί πλήθος αναβαθμίσεων και στο πλαίσιο του αυτοκινήτου, όπως η νέα ανάρτηση DCC Sport, το σύστημα διαχείρισης των ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ και η βελτιωμένη αίσθηση του πεντάλ του φρένου. Επίσης, το σύστημα διεύθυνσης έχει αναβαθμιστεί και διαθέτει πιο άμεση απόκριση. Τέλος οι, μεγαλύτερης χωρητικότητας, μπαταρίες υπόσχονται αυτονομία 570 χιλιομέτρων.

Μεγαλύτερη οθόνη, δύο νέα χρώματα αμαξώματος και ζάντες 20 ιντσών

Στο εσωτερικό, το Born VZ ξεχωρίζει κυρίως για τα μπάκετ καθίσματα, κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο ύφασμα Seaqual, και από ένα νέο σύστημα infotainment με μεγαλύτερη οθόνη αφής 12,9 ιντσών, καθώς και από ένα επίσης νέο ηχοσύστημα δέκα ηχείων της Sennheiser. Από την άλλη πλευρά, η εξωτερική σχεδίαση του Born VZ ενισχύεται με δύο νέα χρώματα αμαξώματος, Dark Forest και Midnight Black, και ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών. Τέλος, στο πίσω μέρος του αμαξώματος αναγράφεται, δίπλα στο «CUPRA», το ακρωνύμιο «VZ» με σκούρα γράμματα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
TRANSPORTER IAA