Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Πάνω σε ένα πρωτοποριακό σύστημα το οποίο θα προετοιμάζει κατάλληλα το αυτοκίνητο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, εργάζεται η Jaguar Land Rover.

Αυτοκίνητα «μετεωρολόγοι» από την JLR

1.960 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2017)

Πάνω σε ένα πρωτοποριακό σύστημα το οποίο θα προετοιμάζει κατάλληλα το αυτοκίνητο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, εργάζεται η Jaguar Land Rover.

Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχει κατατεθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, το σύστημα αυτό θα επιτρέψει στα αυτοκίνητα να προετοιμάσουν την θερμοκρασία της καμπίνας, τις ρυθμίσεις του συστήματος μετάδοσης κίνησης και τον έλεγχο πρόσφυσης για τις επικείμενες κλιματολογικές συνθήκες.
 
Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το σύστημα θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τη θερμοκρασία του αέρα, την ατμοσφαιρική πίεση, το ποσοστό υγρασία και το φως, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιεί τις πληροφορίες καιρού μέσω σύνδεσης GPS. Μάλιστα στο δίπλωμα αναφέρεται η πρόβλεψη του καιρού θα μπορεί να διανεμηθεί σε ένα ή περισσότερα οχήματα μέσω ενός κεντρικού διακομιστή πληροφοριών.  
Αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η Mazda, χρησιμοποιούν ήδη χαρακτηριστικά που μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις πρόσφυσης στις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, αλλά το σύστημα της JLR θα είναι το πρώτο που θα τις προβλέπει, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αποτελεσματικότητά του και βελτιώνοντας περαιτέρω την ασφάλεια.
 
Παρόλο που δεν έχει οριστεί ημερομηνία για το πότε αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να φτάσει στην αγορά, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει ότι η άφιξή της θα συμπίπτει με την μεγάλη ώθηση της JLR μέσω των οχημάτων της, για ηλεκτρική και αυτόνομη τεχνολογία, τα οποία αναμένεται να βρίσκονται στις αγορές μέχρι το 2020.  

Hyundai
NISSAN