Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Βενζίνη και diesel τέλος στα νέα αυτοκίνητα από το 2035!

Βενζίνη και diesel τέλος στα νέα αυτοκίνητα από το 2035!

4.322 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2022)

Κανένα αυτοκίνητο με κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν θα πωλείται στην Ευρώπη από το 2035 μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο αυστηρά τα όρια και για το 2030.

Μπήκε ταφόπλακα στα θερμικά μοτέρ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση καινούριων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, μια κίνηση που θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα στην πορεία για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στην Γηραιά Ήπειρο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δεν θα πωλούνται αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης/diesel από το 2035

Τα τρία βασικά θεσμικά όργανα της ΕΕ, ο εκτελεστικός της βραχίονας, το Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη - συμφώνησαν πως οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων πρέπει να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα στο μηδέν έως το 2035. Η απόφαση αυτή συνεπάγεται ουσιαστικά ότι τα νέα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel δεν θα ταξινομούνται για χρήση στους δρόμους της Ευρώπης μετά το 2035 και ότι ουσιαστικά θα επιταχυνθεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μείωση κατά 55% στις εκπομπές CO2 για νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται από το 2030 σε σχέση με το 2021. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη πρόταση για το 2030 περιελάμβανε μείωση 37,5%.

Ένας χρόνος ακόμη περιθώριο για μάρκες σαν τη Lamborghini

Η Volkswagen, ο όμιλος Stellantis, η Ford, η Bentley και η Jaguar είναι λίγες μόνο από τις εταιρείες που έχουν δηλώσει ότι θα σταματήσουν να πωλούν αυτοκίνητα βενζίνης και diesel στην Ευρώπη έως το 2035 ή νωρίτερα. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις στους νέους κανόνες, αφού αποφασίστηκε πως συγκεκριμένες εταιρείες όπως η Lamborghini - που παράγουν μικρό αριθμό οχημάτων-  θα έχουν ένα χρόνο ακόμη περιθώριο για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων τους στο μηδέν.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
VW