Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Κινητήρες: Το Yaris Cross πάει ηλεκτρικά μέσα στην πόλη, καλύτερες επιδόσεις έχει το 2008

 Σχολιάστε 
24.841 Επισκέψεις στο άρθρο (28/8/2024)
Κινητήρες: Το Yaris Cross πάει ηλεκτρικά μέσα στην πόλη, καλύτερες επιδόσεις έχει το 2008
2 Φωτογραφίες »

Κοινά χαρακτηριστικά στους κινητήρες των δύο μοντέλων είναι η τρικύλινδρη κατασκευή τους, τα στοιχεία πολιτισμένης και καλής λειτουργίας και φυσικά η εξηλεκτρισμένη φύση τους, που απαλλάσσει από τα τέλη κυκλοφορίας. Υπάρχουν όμως και σημαντικές διαφορές.


Υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δύο κινητήρια σύνολα.
2 Φωτογραφίες »

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δύο κινητήρια σύνολα.

 
Κάτω από το καπό του 2008 βλέπουμε τον 1.200άρη PureTech κινητήρα, ο οποίος είναι turbo, συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα (29 ίππων και 55 Nm ροπής) και ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων (Dual Clutch System 6). Το συγκεκριμένο σύνολο, μετά από συγκεκριμένες αναβαθμίσεις (δες περισσότερα εδώ) αποδίδει 136 ίππους και 230 Nm ροπής και έχει μέση πραγματική κατανάλωση στα 7,1 λτ./100 χλμ.. Πολύ πιο χαμηλή, λίγο πάνω στα 5,5 λίτρα, είναι η κατανάλωση στο ταξίδι, όπου το 2008 θυμίζει... diesel και έχει μεγάλη αυτονομία που στα 800 χλμ..
 
Στον αντίποδα, το Toyota Yaris Cross έχει ατμοσφαιρικό κινητήρα και νιώθει πολύ άνετα μέσα στην πόλη, γιατί έχει την ικανότητα να κάνει περισσότερα χιλιόμετρα μόνο με ρεύμα. Το μηχανικό του σύνολο αποτελείται από έναν 3κύλινδρο θερμικό 1.500άρη κινητήρα 92 ίππων, ένα compact ηλεκτρικό μοτέρ 80 ίππων με εξελιγμένο σύστημα ψύξης και θέρμανσης, μια μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου και αυτόματο σύστημα μετάδοσης e-CVT με πλανητικά γρανάζια, που λειτουργεί σαν συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης. Συγκριτικά με το 2008 παράγει περισσότερο θόρυβο όταν πατάς τέρμα γκάζι είναι όμως πιο ομαλά στις αλλαγές κατά την καθημερινή αστική χρήση στα άναψε-σβήσε του κινητήρα.
 
Όσον αφορά τις επιδόσεις, η παρουσία αυτόματου κιβωτίου εξασφαλίζει πιο άμεσες επιταχύνσεις και πιο ασφαλείς προσπεράσεις όπως θα δείτε και στον σχετικό πίνακα. Συγκεκριμένα, προβάδισμα έχει το ήπια υβριδικό Peugeot 2008, που έχει 20 παραπάνω άλογα και ανεβάζει ταχύτητα αθόρυβα και πολύ γραμμικά.

Σελίδα 1Best seller SUV πόλης: Peugeot 2008 Vs Toyota Yaris Cross Hybrid
Σελίδα 2Εσωτερικό & εξοπλισμός: Ξεχωρίζει το ψηφιακό ταμπλό του 2008
Σελίδα 3Κινητήρες: Το Yaris Cross πάει ηλεκτρικά μέσα στην πόλη, καλύτερες επιδόσεις έχει το 2008
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: All around στο δρόμο το 2008, ευκολοδήγητο & ανάλαφρο είναι το Yaris Cross
Σελίδα 5Μετρήσεις / Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Autotriti.gr
Autotriti.gr