Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Celestial Jade: Η Porsche Taycan που αλλάζει χρώμα ανάλογα με το φως

2.969 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2024)
Celestial Jade: Η Porsche Taycan που αλλάζει χρώμα ανάλογα με το φως
10 Φωτογραφίες »

- Βαμμένη στο χέρι μέσα σε περίπου 80 ώρες.
- Το χρώμα χρειάστηκε ένα χρόνο για να δημιουργηθεί.
- Έχει ειδικό λογότυπο με το μυθικό πλάσμα LongMa.
- Με 952 άλογα και 0-100 χλμ./ώρα σε 2,4 δλ.

Μοναδική Porsche Taycan

Η Porsche Asia Pacific και η Porsche Exclusive Manufaktur ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία μοναδική Taycan Turbo S, η οποία φέρει την ξεχωριστή ονομασία Celestial Jade. Το διαφορετικό μ' αυτή την Taycan είναι πως διαθέτει μία ειδική βαφή, που την κάνει να αλλάζει χρωματισμό στα μάτια των θεατών, ανάλογα με τη γωνία που τη χτυπά το φως του ήλιου αλλά και τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν.

Βάφτηκε στο χέρι από ειδικό χρώμα

Οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας αναφέρουν πως για να δημιουργηθεί η βαφή αυτή χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος ανάπτυξης. Στο τέλος η Porsche συνδύασε δύο χρώματα Chromaflair και στη συνέχεια ξόδεψε περίπου 80 ώρες εργασίας για να την εφαρμόσει στο αμάξωμα με το χέρι και όχι με κάποιο μηχάνημα!

Η Porsche επισημαίνει πως τα χρώματα Chromaflair που χρησιμοποίησε έχουν μικροσκοπικές «νιφάδες» που αποτελούνται από ένα αδιαφανές, ανακλαστικό στρώμα αλουμίνιου, το οποίο στη συνέχεια περιβάλλεται από ένα στρώμα που μοιάζει με γυαλί. Αυτό τις κάνει να αλλάζουν χρώμα και στην περίπτωση της Taycan, υπάρχουν έντονοι πράσινοι, κίτρινοι και χρυσοί τόνοι, καθώς και νότες σκούρου γκρι, μαύρου και μπλε.

LongMa: Ειδικό λογότυπο που συμβολίζει τη δύναμη και την καλοτυχία

Εκτός από την μοναδική βαφή, η Taycan Turbo S Celestial Jade έχει λογότυπα εμπνευσμένα από το μυθικό πλάσμα LongMa. Το τελευταίο συνδυάζει το κεφάλι ενός δράκου με το σώμα ενός αλόγου και λέγεται ότι έχει μεγάλη δύναμη και αντοχή. Σύμφωνα με τη κινεζική μυθολογία, το LongMa φέρνει καλή τύχη. Τα λογότυπα του LongMa μεταξύ άλλων τα βρίσκουμε στα προσκέφαλα των καθισμάτων, που είναι ντυμένα σε πράσινο δέρμα.

Με 952 άλογα και 0-100 χλμ./ώρα σε 2,4 δλ.

Στο σύστημα κίνησης της ηλεκτρικής Porsche Taycan Turbo S Celestial Jade δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή. Δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα μπροστά και ένα πίσω, προσφέρουν τετρακίνηση και συνδυαστική ισχύ 952 ίππων και 1.100 Nm ροπής! Όσοι αναρωτιούνται πόσα δευτερόλεπτα χρειάζεται για το 0-100 χλμ./ώρα. Η απάντηση είναι 2,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 260 χλμ./ώρα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
CADDY NEW EDITION