ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Diesel Citroen C5 Aircross: Οικονομικό & άνετο σε κάθε μακρινό ταξίδι

1.238 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2024)
Η μέση πραγματική κατανάλωση στο ταξίδι για το πετρελαιοκίνητο Citroen C5 Aircross είναι στα 4,9 λτ./100 χλμ..
2 Φωτογραφίες »

Η μέση πραγματική κατανάλωση στο ταξίδι για το πετρελαιοκίνητο Citroen C5 Aircross είναι στα 4,9 λτ./100 χλμ..

Κάνεις το πήγαινε - έλα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη (1.000+ χλμ.), με ένα ρεζερβουάρ


Η ξεκάθαρα ψηλή θέση οδήγησης και η καλορυθμισμένη με μεγάλη διαδρομή ανάρτησή του Citroen C5 Aircross διαμορφώνουν ένα ευχάριστο αυτοκίνητο και σε εκτός δρόμου διαδρομές.
2 Φωτογραφίες »

Η ξεκάθαρα ψηλή θέση οδήγησης και η καλορυθμισμένη με μεγάλη διαδρομή ανάρτησή του Citroen C5 Aircross διαμορφώνουν ένα ευχάριστο αυτοκίνητο και σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Και πόσο «χιλιομετροφάγος» είναι; Διότι επιλέγοντας ένα diesel αυτοκίνητο αυτό που βάζεις προτεραιότητα είναι η μικρή κατανάλωση στις... μεγάλες αποστάσεις. Το Citroen C5 Aircross κινείται από τον 1,5 BlueHDi των 130 ίππων, μοτέρ που έχει αποδείξει σε άλλα μοντέλα πως... ξέρει να κάνει οικονομία στο ταξίδι. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center το πετρελαιοκίνητο C5 Aircross έχει μέση πραγματική κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο στα 4,9 λτ./100 χλμ.. Το νούμερο αυτό, σε συνδυασμό με το μεγάλο ρεζερβουάρ (53 λτ.), εξασφαλίζει συνολική αυτονομία πάνω από 1.000 χιλιόμετρα, δηλαδή μπορεί να σου βγάλει το πήγαινε-έλα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη με ένα γέμισμα (1.082 σύμφωνα με τις μετρήσεις μας).

Έχει μαλακή ανάρτηση που «καταπίνει» τις λακκούβες & αναπαυτικά καθίσματα που δεν νιώθεις το παραμικρό τράνταγμα

Στα θετικά του Citroen C5 Aircross πρέπει να συμπεριλάβουμε τον άνετο οδηγικό του χαρακτήρα, στοιχείο που αναζητάς σε μία μακρινή εξόρμηση. Για να κερδίσει το στοίχημα της άνεσης το SUV των Γάλλων έχει την κατάλληλη μαλακή ανάρτηση. Σε αυτήν περιλαμβάνονται από το βασικό εξοπλισμό τα ειδικά πατενταρισμένα «Progressive Hydraylic Cushions». Πρόκειται για υδραυλικά στοπ προοδευτικής απόσβεσης μέσα στα αμορτισέρ. Αυτά αποτελούνται από δύο ελατήρια απόσβεσης, με το ένα να λειτουργεί ως «μαξιλάρι» πάνω στο άλλο, δηλαδή σαν να υπάρχει ένα αμορτισέρ μέσα στο άλλο, με προοδευτικό υδραυλικό στοπ.
 
Εκτός της ανάρτησης, το C5 Aircross έχει από τον στάνταρ εξοπλισμό του τα special καθίσματα Advanced Comfort, που (όπως λέει και το όνομά τους) προσφέρουν υψηλά επίπεδα άνεσης. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτουν ενισχυμένο αφρό υψηλής πυκνότητας 15 χλστ ώστε να εξασφαλίζουν αναπαυτικότητα και χαλάρωση στους επιβάτες, που δεν νιώθουν το παραμικρό τράνταγμα σε μία μεγάλη λακκούβα.
 
Συνδυαστικά, λοιπόν, το Citroen C5 Aircross «καταπίνει» τις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων, με τα επίπεδα θορύβου εντός της καμπίνας είναι πολύ χαμηλά (65,8 και 67,2 db με 100 και 120 χλμ./ώρα αντίστοιχα). Αν βάλουμε στην εξίσωση τα καθίσματα και φυσικά το αυτόματο κιβώτιο (EAT8) έχεις την εγγύηση για ξεκούραστα roadtrips.

Σελίδα 1Citroen C5 Aircross: Το νο.1 diesel οικογενειακό SUV σε χώρους & άνεση
Σελίδα 2Diesel Citroen C5 Aircross: Οικονομικό & άνετο σε κάθε μακρινό ταξίδι
Mercedes
Citroen