Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
O Anthony Davidson, o οποίος επέζησε μετά από ένα ατύχημα που είχε σε αγώνα του LeMans, ισχυρίζεται ότι ο οδηγός θα πρέπει να «πληρώνει» για τα λάθη του.

O Anthony Davidson, o οποίος επέζησε μετά από ένα ατύχημα που είχε σε αγώνα του LeMans, ισχυρίζεται ότι ο οδηγός θα πρέπει να «πληρώνει» για τα λάθη του.

Davidson: «Οι πιλότοι πρέπει να φοβούνται για τη ζωή τους»

3.183 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2013)

Ο πρώην οδηγός αγώνων της F1, Anthony Davidson, πιστεύει ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός γίνεται ολοένα και πιο ασφαλής, με αποτέλεσμα να οδηγεί τον πιλότο σε υπερβολές.

O Anthony Davidson, o οποίος επέζησε μετά από ένα ατύχημα που είχε σε αγώνα του LeMans, ισχυρίζεται ότι ο οδηγός θα πρέπει να «πληρώνει» για τα λάθη που κάνει στο grid και ο κίνδυνος είναι αυτός που κάνει τους… ήρωες.
«Όταν βλέπουμε αρκετούς πιλότους να βγαίνουν εκτός πίστας και να μην παθαίνουν τίποτα απολύτως είναι αξιολύπητο, αφού ο οδηγός πρέπει να… τιμωρηθεί για τα λάθη του» ανέφερε ο Anthony Davidson. Επίσης, πρόσθεσε ότι με το να κάνουν το άθλημα -με τα χρόνια-  πιο ασφαλές, τότε ανεβαίνουν τα ποσοστά επικινδυνότητας, μιας και οι πιλότοι καθησυχάζονται με το ότι δεν πρόκειται να τους συμβεί τίποτα. Συνέχισε λέγοντας ότι η FIA έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά με το να γίνουν οι πίστες ασφαλέστερες, το αποτέλεσμα είναι να οδηγούν ακόμα πιο απρόσεκτα και επιθετικά οι οδηγοί όλων των ομάδων. Για παράδειγμα, μπορούν να χτυπούν τα ελαστικά των μονοθέσιων μεταξύ τους ή να οδηγούν στο όριο της πίστας και να νιώθουν σίγουροι ότι το μονοθέσιό τους είναι ασφαλέστερο μέρος του κόσμου.
Τέλος, έκλεισε τη συνέντευξή του λέγοντας πως η ασφάλεια έχει φτάσει πολύ μακριά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και πρέπει όλοι οι οδηγοί να κατανοήσουν ότι ένα λάθος τους μπορεί να τους κοστίσει τη ζωή. Αν τώρα δεν το καταλάβουν αυτό, τότε καλύτερα είναι να κάτσουν σπίτι τους και να παίξουν κάποιο βιντεοπαιχνίδι.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
TI YOKOHAMA AGORAZO