Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Daytona Ares 125GT: Πολυτέλεια και ανέσεις μεγάλου σε τιμή μικρού

 Σχολιάστε 
2.275 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2024)
Daytona Ares 125GT: Πολυτέλεια και ανέσεις μεγάλου σε τιμή μικρού
7 Φωτογραφίες »

- Κινητήρας 125cc που αποδίδει 11 ίππους.
- Keyless σύστημα εκκίνησης με ενσωματωμένο συναγερμό.
- Μεγάλη ανατομική σέλα και χώρος για Full Face.
- Θύρα USB και ενσωματωμένα ηχεία Bluetooth.

Κινητήρας 125cc που αποδίδει 11 ίππους

H Daytona έφερε πρόσφατα στην αρένα των 125cc το Ares GT 125, ένα Scooter που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός μικρού Scooter, όπως την χαμηλή κατανάλωση, την προσιτή τιμή και την ευελιξία με τις ανέσεις και την πολυτέλεια των μεγαλύτερων Scooter.
Ζωή στο σύνολο δίνει ένας τετράχρονος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος κινητήρας 125cc που αποδίδει 11 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 10,1 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. Σύμφωνα με την Daytona η κατανάλωση περιορίζεται στα 2,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, κάτι που σε συνδυασμό με το ντεπόζιτο των 12 λίτρων χαρίζει μια αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων! Στις σπάνιες λοιπόν φορές που θα χρειαστεί να σταματήσεις στο βενζινάδικο, ο ανεφοδιασμός γίνεται εύκολα, καθώς η τάπα του ντεπόζιτου βρίσκεται στο τούνελ ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη, άλλο ένα πλεονέκτημα του σχήματος και της εργονομίας των GT Scooter που υιοθετεί αυτό το μοντέλο.

Keyless σύστημα εκκίνησης με ενσωματωμένο συναγερμό

Στη σύγχρονη εποχή τα συμβατικά κλειδιά των οχημάτων τείνουν να εξαφανιστούν και η ευκολία του να έχεις απλά το «κλειδί» στην τσέπη σου γίνεται ο κανόνας. Έτσι και η Daytona ακολουθεί αυτή την τάση, εξοπλίζοντας το Ares GT 125 με Keyless σύστημα εκκίνησης, το οποίο μάλιστα διαθέτει και ενσωματωμένο συναγερμό, αυξάνοντας τα επίπεδα ασφαλείας για το Scooter. O συναγερμός αυτός περιλαμβάνει επιπλέον και ηχητική προειδοποίηση σε περίπτωση που παραβιαστεί η σέλα, δίνοντας ακόμα περισσότερους "πόντους" ξεγνοιασιάς στον αναβάτη του. 

Μεγάλη ανατομική σέλα και χώρος για Full Face

Εκεί που ένα GT Scooter υπερέχει των άλλων υποκατηγοριών είναι ο τομέας της άνεσης. Υπάρχει πάντα άφθονος χώρος για τα πόδια του αναβάτη, η ζελατίνα τον καλύπτει επαρκώς από τον αέρα και η θέση οδήγησης είναι αναπαυτική. Αναγνωρίζοντας λοιπόν τα βασικά πεδία που πρέπει να δώσει προσοχή, η Daytona ασχολήθηκε με την σέλα του Ares GT 125, η οποία έχει επαρκέστατο μέγεθος για δύο άτομα, ενώ η ανατομική σχεδίασή της εξασφαλίζει πολλά ακούραστα χιλιόμετρα πάνω της σε καθημερινό επίπεδο. Ο χώρος από κάτω της μπορεί να φιλοξενήσει ένα Full Face κράνος, ενώ μένει και έξτρα χώρος για μερικά μικροαντικείμενα. Πέραν του χώρου κάτω από τη σέλα, οι «φορτωτικές» δυνατότητες του Ares GT 125 αυξάνονται χάρη στο ντουλαπάκι της ποδιάς, στην ύπαρξη σχάρας στον στάνταρ εξοπλισμό, καθώς και στον γάντζο της ποδιάς.

Θύρα USB, Bluetooth ηχεία και τιμή 2.895 ευρώ

Μέσα στο ντουλαπάκι της ποδιάς, ο αναβάτης θα βρει μια διπλή θύρα φόρτισης USB για να μην μείνει ποτέ από ρεύμα η ηλεκτρονική του συσκευή, ενώ το Ares GT 125 εξοπλίζεται και με ενσωματωμένα Bluetooth ηχεία. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η Daytona έχει στρέψει την προσοχή της στα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν ένα GT Scooter και έχει επενδύσει εκεί, κάνοντας μάλιστα όπως όλα δείχνουν πολύ καλή δουλειά.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά θα μπορούσε το Ares GT 125 να «ξεφεύγει» τιμολογιακά, όμως διατίθεται από την Daytona για μόλις 2.895 ευρώ, κάνοντάς το μια πολύ οικονομική επιλογή στην κατηγορία.

Mercedes
VITO POSO KALO EINAI