Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Daytona Virtus 125: «Βιρτουόζικο» Adventure Scooter

 Σχολιάστε 
31.711 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2024)
Daytona Virtus 125: «Βιρτουόζικο» Adventure Scooter
5 Φωτογραφίες »

- Υδρόψυκτος κινητήρας απόδοσης 11,5 ίππων, με σύστημα Start & Stop.
- Αλουμινένιο τιμόνι μεταβλητής διατομής και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω.
- Keyless σύστημα εκκίνησης και LCD οθόνη 5 ιντσών.
- Από 2.545 ευρώ με 13,5 λίτρα ρεζερβουάρ.

Υδρόψυκτος κινητήρας απόδοσης 11,5 ίππων, με σύστημα Start & Stop

Τα Adventure Scooter έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος στις ημέρες μας, με όλο και περισσότερες εταιρείες να βγάζουν στην αγορά τις δικές τους προτάσεις για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Μια από αυτές είναι και η Daytona, η οποία μας σύστησε το Virtus 125, ένα μοντέρνο Adventure Scooter που εφοδιάζεται με έναν μονοκύλινδρο, υδρόψυκτο κινητήρα 125cc, ο οποίος αποδίδει 11,5 ίππους στις 8.750 σ.α.λ. και 10,5 Nm ροπής στις 7.250 σ.α.λ. Mάλιστα το Virtus 125 διατηρεί την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα, καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις των συναδέλφων στο Mototriti, το συγκεκριμένο Scooter δεν θα ζητήσει πάνω από 3 λίτρα ανά 100 χλμ., ακόμα και όταν το πιέζεις στα «κόκκινα» συνεχώς, κάτι στο οποίο έχει συμβάλει και ο ηλεκτρονικός ψεκασμός που προέρχεται από την Bosch και το σύστημα Start & Stop.

Αλουμινένιο τιμόνι μεταβλητής διατομής και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω

Ο «κορμός» του Virtus 125 αποτελείται από ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο το οποίο συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 30mm και διαδρομής 90mm, ενώ τα διπλά αμορτισέρ πίσω έχουν δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης. Το φρενάρισμα αναλαμβάνουν ένας δίσκος 240mm μπροστά, με τριπίστονη δαγκάνα και ένας δίσκος 220mm με διπίστονη δαγκάνα πίσω, ενώ η διαδικασία του φρεναρίσματος ελέγχεται μέσω συστήματος συνδυασμένης πέδησης (CBS), δηλαδή όταν ο αναβάτης πατάει ένα από τα δύο φρένα αυτόματα ενεργοποιείται και το άλλο, για πιο αποτελεσματικό φρενάρισμα.
Ένα στοιχείο του Virtus 125 που έρχεται κατευθείαν από τον κόσμο των μοτοσυκλετών είναι το αλουμινένιο τιμόνι μεταβλητής διατομής, το οποίο είναι εδραζόμενο σε καβαλέτα, κάτι που δίνει καλύτερο μοχλό και μεγαλύτερες δυνατότητες ελέγχου στον αναβάτη, ειδικά σε πιο «απαιτητικούς» δρόμους.

Keyless σύστημα εκκίνησης και LCD οθόνη 5 ιντσών

Όπως όλα τα οχήματα της νέας εποχής, έτσι και το Daytona Virtus 125 εξοπλίζεται με Keyless σύστημα εκκίνησης, το οποίο περιλαμβάνει και συναγερμό που ενεργοποιείται αυτόματα με το που ο αναβάτης απομακρυνθεί 10 μέτρα από το Scooter. Η πληροφόρηση του αναβάτη γίνεται μέσω μιας φωτεινής, ευανάγνωστης LCD οθόνης 5”, η οποία έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα χρειαστεί ένας αναβάτης, ακόμα και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και ένα πλήρες Trip Commuter.

Από 2.545 ευρώ με χώρο για Full-Face κάτω από τη σέλα

Στην συνολικά πολύ καλή γεωμετρία του Daytona Virtus 125 συμβάλει και η χαμηλή τοποθέτηση του ψυγείου και του ρεζερβουάρ, προσφέροντας έτσι ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους και σαν αποτέλεσμα καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Το ντεπόζιτο βρίσκεται στο «τούνελ» ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη, διευκολύνοντας τον ανεφοδιασμό χωρίς να χρειάζεται να κατέβεις από τη σέλα, ενώ ο χώρος από κάτω της μπορεί να φιλοξενήσει ένα Full-Face κράνος, κάτι που δεν συμβαίνει σε αρκετά Scooter 125cc. Να αναφέρουμε εδώ ότι το Virtus 125 είναι ένα από τα ελάχιστα Scooter της κατηγορίας που διαθέτουν ρυθμιζόμενες μανέτες για τα φρένα (5 θέσεων).
Όπως γίνεται εμφανές, το Daytona Virtus 125 είναι ένα Scooter που έχει πολλά δυνατά χαρακτηριστικά για την κατηγορία του, οπότε θα περίμενε κανείς ότι και η τιμή του θα ήταν λίγο «τσουχτερή». Τουναντίον. Το Daytona Virtus 125 διατίθεται στην αγορά για μόλις 2.545 ευρώ, κάνοντάς το μια από τις πιο προσιτές και οικονομικές επιλογές για κάποιον που ψάχνει ένα όχημα για την καθημερινή του μετακίνηση με άνεση και στιλ.

Autotriti.gr
Autotriti.gr