Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δεν αργεί η Aston Martin V12 Speedster

1.637 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2020)

Η V12 Speedster που θα φέρει η Αston Martin μέσα στο 2020 δεν θα έχει οροφή αλλά θα κοστίζει μια περιουσία... και κάτι ακόμα!


Έτοιμη να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο κάτω από την ονομασία V12 Speedster είναι η Aston Martin, όπως φαίνεται από την καινούρια teaser εικόνα που έφερε στο φως το τμήμα Q της βρετανικής φίρμας. Η σχεδίασή του θυμίζει την DBR1 που νίκησε στο Le Mans το 1959 αλλά και το CC100 Speedster Concept που έκανε ντεμπούτο το 2013.

Η ισχύς θα πηγάζει από τον γνώριμο V12 twin-turbo κινητήρα της φίρμας στα 5,2 λίτρα με την απόδοσή του να κυμαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στα 690 άλογα και τα 700 Nm ροπής, κάτι που σημαίνει πως δεν θα ξεπερνά σε «νούμερα» την DBS Superleggera. Η κίνηση θα στέλνεται στον σωστό άξονα μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου της ZF.

Αν και η V12 Speedster δεν θα είναι ούτε η πιο γρήγορη ούτε η πιο ισχυρή Aston Martin, το γεγονός πως δεν θα έχει καθόλου οροφή συνεπάγεται πως οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τον twin-turbo V12 κινητήρα σε όλο του το μεγαλείο. Πληροφορίες για την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα στηριχτεί δεν υπάρχουν, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε κάποιο υπάρχον δάπεδο είτε να κατασκευαστεί κάτι νέο.

Η πρεμιέρα του μοντέλου θα γίνει μέσα στο 2020 και οι παραδόσεις θα αρχίσουν το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η τιμή μπορεί να φτάνει ακόμα και το 1 εκατομμύριο ευρώ για καθένα από τα 88 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν.
 

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS