Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Ψηφιακό σχέδιο για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το αυτοκίνητο της Apple από το Motor1.

Δεν θα κατασκευάσει το Apple car η Nissan

1.899 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2021)

Mετά τις Hyundai και Kia, η Apple δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία ούτε με την Nissan για την κατασκευή του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου.


Η Nissan δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple για την παραγωγή του αυτόνομου ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ashwani Gupta, υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής φίρμας στους Financial Times. Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο στο «σήριαλ» της κατασκευής του αυτοκινήτου της Apple.

Τον προηγούμενο μήνα, υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο πως η Apple θα ανακοίνωνε την συνεργασία της με τον όμιλο Hyundai. Αυτό ωστόσο δεν έγινε, αφού οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν.

Αμέσως μετά, διέρρευσε πως η Apple συζητά με την Nissan με τον ίδιο τον CEO της μάρκας Makoto Uchida να τονίζει πως «στην μάρκα εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες» και πως «εργαζόμαστε με εταιρείες που είναι γνωστές και έχουν μεγάλη τεχνογνωσία». Οι νέες δηλώσεις του Gupta ωστόσο έβαλαν τέλος στην φημολογία και πλέον η Apple ψάχνει εκ νέου άλλη εταιρεία για να συνεργαστεί.

Το περιβάλλον της Nissan διαρρέει πως οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών δεν ήταν ποτέ προχωρημένες και πως η Apple έχει ξεκινήσει διερευνητικές επαφές με αρκετές φίρμες. Λέγεται επίσης πως όπως και ο όμιλος Hyundai, στη Νissan είχαν προβληματισμούς για το πώς θα προχωρούσε μια τέτοια συνεργασία, αφού η Apple επιθυμεί ο συνεργάτης της να αναλάβει απλά την κατασκευή του αυτοκινήτου, χωρίς να προσφέρει κάτι άλλο ως αντάλλαγμα, πέρα φυσικά από κάποια αποζημίωση.
 

Toyota
LINGLONG DIAGONISMOS