Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Διόδια: Έρχονται αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου του 2024

Διόδια: Έρχονται αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου του 2024

3.405 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2023)

- Έως 8% οι αυξήσεις σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες
- Για ένα χρόνο είχαν «παγώσει» οι τιμές παρά τις απαιτήσεις των εταιρειών
- Δεν περιλαμβάνεται η Αττική Οδός στους αυτοκινητοδρόμους στους οποίους θα αυξηθούν οι τιμές

Έως 8% οι αυξήσεις σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Αυξήσεις στα διόδια από την 1η Ιανουαρίου του 2024 θα εφαρμοστούν στους αυτοκινητοδρόμους που τελούν υπό παραχώρηση καθώς οι εκπρόσωποι των εταιρειών που διαχειρίζονται τους παραχωρημένους αυτοκινητόδρομους ήρθαν σε συμφωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η αύξηση των τιμών υπολογίζεται πως θα είναι της τάξης του 6-8%, παρότι οι εταιρείες επιθυμούσαν αυξήσεις ακόμη και 14%.

Για ένα χρόνο είχαν «παγώσει» οι τιμές παρά τις απαιτήσεις των εταιρειών

Η αναπροσαρμογή των διοδίων αποτελεί συμβατικό δικαίωμα των παραχωρησιούχων εταιρειών, οι οποίες είχαν ξεκινήσει τις συζητήσεις για αυξήσεις ακόμη και 12% από το περασμένο φθινόπωρο με τον υπουργό Υποδομών τον Κώστα Αχ. Καραμανλή και υφυπουργό τον Γιώργο Καραγιάννη με βάση τη ρήτρα πληθωρισμού του 2022. Τότε είχε αποφασιστεί πως οι τιμές δεν θα ανεβούν μέσα το Α εξάμηνο του 2023, ενώ η ίδια απόφαση είχε παρθεί και το περσινό καλοκαίρι για το Β εξάμηνο του φετινού έτους.

Δεν περιλαμβάνεται η Αττική Οδός στους αυτοκινητοδρόμους στους οποίους θα αυξηθούν οι τιμές

Οι αυξήσεις ανά κατηγορία οχήματος θα ανακοινωθούν αναλυτικά πιθανότατα μέσα στο πρώτο 15νθήμενο του Δεκεμβρίου και θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024. Οι αυξήσεις αφορούν τους εξής αυτοκινητοδρόμους της χώρας: Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός, Νέα Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Εγνατία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Μορέας. Δεν περιλαμβάνεται δηλαδή η Αττική Οδός.

Autotriti.gr
OPEL