Δοκιμή: Ανανεωμένο Opel Corsa με 100 ίππους

12.211 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2024)
Δοκιμή: Ανανεωμένο Opel Corsa με 100 ίππους

- Πρόκειται για το 1ο σε πωλήσεις μοντέλο, στην δημοφιλέστερη έκδοση με 100 ίππους
- Πιο μοντέρνο χάρη στη νέα μάσκα και τους μεγαλύτερους αεραγωγούς
- Δεν έχει κακή βαθμολογία σε κανένα τομέα αξιολόγησης
- Ξεκινάει από 19.700 ευρώ, καλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Το νούμερο 1 σε πωλήσεις μοντέλο στην δημοφιλέστερη έκδοση με 100 ίππους

Το Opel Corsa ανανεώθηκε και θέλει να διατηρήσει την βαριά κληρονομιά του προ-ανανέωσης μοντέλου, το οποίο κατέκτησε την κορυφή των πωλήσεων για το 2023. Αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια να διατηρήσει τα σκήπτρα του, είναι η βενζινοκίνητη τούρμπο έκδοση των 100 ίππων με το χειροκίνητο κιβώτιο, τη δοκιμή της οποίας θα διαβάσετε στις παρακάτω γραμμές. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχουμε δοκιμάσει την αυτόματη έκδοση του Corsa με τον ίδιο κινητήρα.

Πιο μοντέρνο χάρη στη νέα μάσκα και τους μεγαλύτερους αεραγωγούς

Για να το πετύχει λοιπόν, το Corsa απέκτησε αρχικά ένα πιο μοντέρνο παρουσιαστικό, το οποίο εκφράζεται από το πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρόσθιο μέρος. Ακολουθώντας τη νεότερη σχεδιαστική γλώσσα της Opel, τοποθετήθηκε η νέα μάσκα Opel Vizor με την ενιαία μαύρη φάσα που ενσωματώνει τα LED φώτα και το σήμα. Συνεπακόλουθα αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους σχεδιαστές να μεγεθύνουν τους αεραγωγούς στον προφυλαχτήρα και να αναδυθεί ο δυναμισμός του γερμανικού μικρού σε συνδυασμού με τα νεύρα του καπό, την έντονη κλίση του παρμπρίζ, τις πτυχώσεις της πόρτας και την αεροτομή.

Δεν έχει κακή βαθμολογία σε κανένα τομέα αξιολόγησης

Αυτό όμως που πάντα ξεχώριζε στο Corsa και ισχύει ακόμα είναι πως καταφέρνει να μην έχει αρνητική βαθμολογία σε κανένα τομέα! Στις αναλυτικές μετρήσεις που κάνει το test center του AutoΤρίτη, σε ασφάλεια, επιδόσεις, χώρους και οικονομία, το 1.200άρι Corsa των 100 ίππων, δεν ανήκει πουθενά στα «χειρότερα της κατηγορίας του». Βέβαια για να είμαστε και ακριβείς, δεν ανήκει ούτε στα κορυφαία σε κάποιο τομέα, ωστόσο καταφέρνει να βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο και πάνω από αυτόν στις περισσότερες συγκρίσεις. Με λίγα λόγια, είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όλου του αγοραστικού κοινού!

Από 19.700 ευρώ, καλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Το χειροκίνητο Opel Corsa με τους 100 ίππους είναι διαθέσιμο από 19.700 ευρώ, τιμή σε σχέση με τα υπόλοιπα μικρά τούρμπο μοντέλα της αγοράς που χαρακτηρίζεται καλή. Η τιμή αφορά την έκδοση Edition, η οποία δεν έχει κάποια σημαντική έλλειψη, αν και μας «ξενίζει» η μικρή οθόνη αφής (5 ιντσών). Θεωρούμε πιο ορθή επιλογή την επόμενη έκδοση Edition Launch Pack (αυτή της δοκιμή μας) με κόστος από 20.600 ευρώ που περιλαμβάνει 10άρα οθόνη αφής, ζάντες αλουμινίου και προβολείς ομίχλης μεταξύ άλλων. Τέλος, να αναφέρουμε πως υπάρχει και η πλούσια έκδοση GS από 22.100 ευρώ με πιο premium στοιχεία όπως ψηφιακό πίνακα οργάνων, διαφορετικές επενδύσεις και διαφορετικό φινίρισμα εξωτερικά και εσωτερικά. 

Στη συνέχεια του άρθρου μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του Opel Corsa 1.2T των 100 ίππων.
 

Σελίδα 2Εσωτερικό-χώροι: Ποιοτικό & άνετο
Σελίδα 3Κινητήρας: Ο συνδυασμός που κερδίζει
Σελίδα 4Στο δρόμο: Ένα καλό all-around αποτέλεσμα
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Μετρήσεις - Τεχνικά Χαρακτηριστικά
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
fiat