Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή Audi A1 allstreet, premium, μικρό & crossover

1.658 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2024)
Δοκιμή Audi A1 allstreet, premium, μικρό & crossover
2 Φωτογραφίες »

- Είναι το πιο compact premium crossover, με μήκος 4,05 εκ.
- 4 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (λόγω ανάρτησης και ελαστικών) από το «απλό» Α1
- Διαθέτει SUV σχεδιαστικά στοιχεία, όπως περιμετρικά πλαστικά
- Κοστίζει από 27.980 ευρώ, +3 χιλιάδες από το sportback

Είναι το πιο compact premium crossover, με μήκος 4,05 εκ.

Η Audi έχει διευρύνει την γκάμα του μικρού Α1, με την πιο περιπετειώδη έκδοση αυτού την allstreet. Δεν πρόκειται για κάποια νέα προσθήκη, αφού το μοντέλο κυκλοφορούσε με την ονομασία Citycarver, ωστόσο δεν παύει να είναι μια έξυπνη σε σύλληψη και υλοποίηση ιδέα. Το κύριο χαρακτηριστικό του Audi A1 allstreet είναι πως στα μόλις 4.046 χλστ. του μήκους του καταφέρνει και βγάζει την crossover αλλά και την premium αύρα των μεγαλύτερων Audi, όντας το μικρότερο μέλος της ευρύτερης οικογένειας SUV/crossover και allroad μοντέλων της Audi. Μάλιστα είναι συγχρόνως και το πιο μικρό premium crossover στην ελληνική αγορά.

4 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (λόγω ανάρτησης και ελαστικών) από το «απλό» Α1

Ουσιαστικά αυτή η έκδοση βασίζεται στην Sportback, έχει όμως 4 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (από την ανάρτηση και το συνδυασμό ελαστικών – ζαντών) και εκφράζει με την σχεδίασή της ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον προφίλ. Σε μια παρόμοια υλοποίηση με αυτή που είδαμε στη δοκιμή του Audi A3 allstreet, η διαφοροποίηση από την χατσμπακ έκδοση υλοποιείται με ένα «off road» κοστούμι, το οποίο περιλαμβάνει ποδιές ασημί χρώματος στους ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους τροχούς και πλαϊνά μαρσπιέ. Στοιχεία που χαρίζουν αυτό τον περιπετειώδη χαρακτήρα στο Α1, διατηρώντας παράλληλα το νεανικό του και μοντέρνο χαρακτήρα.


Η allstreet έκδοση βασίζεται στην sportback, έχει όμως 4 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και «ντύνεται» ένα «off road» κοστούμι, το οποίο περιλαμβάνει ποδιές στους προφυλακτήρες, μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους τροχούς και πλαϊνά μαρσπιέ
2 Φωτογραφίες »

Η allstreet έκδοση βασίζεται στην sportback, έχει όμως 4 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και «ντύνεται» ένα «off road» κοστούμι, το οποίο περιλαμβάνει ποδιές στους προφυλακτήρες, μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους τροχούς και πλαϊνά μαρσπιέ

Κοστίζει από 27.980 ευρώ, +3 χιλιάδες από το sportback

Η βασική έκδοση του A1 allstreet που δοκιμάζουμε εφοδιάζεται από τον 1.000άρη τούρμπο κινητήρα της οικογένειας TSI σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic των 7 σχέσεων και απόδοση 116 ίππων. Το κόστος της ανέρχεται στα 27.980 ευρώ και σε σχέση με το A1 Sportback των 116 ίππων, είναι κατά 3.000 ευρώ πιο ακριβό, ενώ η κορυφαία allstreet έκδοση, βγαίνει και με τον ισχυρότερο 1,5 λτ. TSI κινητήρα 150 ίππων με τιμή από 29.980 ευρώ.

Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική δοκιμή του Audi A1 allstreet 30 TFSI S Tronic 116 ίππων

Σελίδα 2Εσωτερικό: Ποιοτικό και ευχάριστο σε διάκοσμο
Σελίδα 3Κινητήρας: Έχει ζωντάνια και νορμάλ κατανάλωση
Σελίδα 4Στο δρόμο: Πιο διευρυμένο πεδίο δράσης
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Μετρήσεις-Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Toyota
PEUGEOT