Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: Audi A3 allstreet - Ψήλωσε για να θυμίζει SUV

 Σχολιάστε 
48.220 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2024)
Δοκιμή: Audi A3 allstreet - Ψήλωσε για να θυμίζει SUV
2 Φωτογραφίες »

- Από 33.980 ευρώ, 3.000 ευρώ φθηνότερο από το «κανονικό» A3 των 150 ίππων στην έκδοση S-Line
- Έχει 3 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το Α3
- Διαθέτει SUV σχεδιαστικά στοιχεία όπως ράγες οροφής και προστατευτικά πλαστικά
- Φοράει αποκλειστικά τον 1,5 λτ, ήπια υβριδικό κινητήρα 150 ίππων

Έχει 3 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το Α3

Η Audi διευρύνει την γκάμα του Α3, το οποίο ανανεώθηκε και πλέον απέκτησε μια πιο περιπετειώδη έκδοση, την allstreet. Πρόκειται για μια έκδοση με crossover χαρακτηριστικά που το καθιστούν ως μέλος της ευρύτερης οικογένειας SUV/crossover μοντέλων της Audi. Ουσιαστικά αυτή η έκδοση βασίζεται στην Sportback, έχει όμως 3 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (1,5 από την ανάρτηση και άλλο τόσο από το συνδυασμό ελαστικών – ζαντών) και εκφράζει με την σχεδίασή της ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον προφίλ.

Διαθέτει SUV σχεδιαστικά στοιχεία όπως ράγες οροφής και προστατευτικά πλαστικά

Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση allstreet διαθέτει κάποια σχεδιαστικά στοιχεία που συναντάμε σε SUV, με πιο χαρακτηριστικά τις ράγες στην οροφή, τις πλαϊνές ποδιές και τα προστατευτικά πλαστικά στον προφυλαχτήρα και τους θόλους των τροχών. Οι τελευταίοι έχουν ζάντες 17 ιντσών (16άρες στη βασική sportback έκδοση), ενώ μικρές αλλαγές υπάρχουν στους προφυλακτήρες και στην γρίλια, η οποία είναι τοποθετημένη ψηλότερα, ώστε να κάνει το A3 allstreet να μοιάζει περισσότερο με τα SUV της μάρκας.


Το A3 διατηρεί τη νεανική και δυναμική παρουσία του, με την allstreet έκδοση να έχει έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα χάρη στα προστατευτικά πλαστικά, τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 3 εκ. και τις ράγες οροφής.
2 Φωτογραφίες »

Το A3 διατηρεί τη νεανική και δυναμική παρουσία του, με την allstreet έκδοση να έχει έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα χάρη στα προστατευτικά πλαστικά, τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 3 εκ. και τις ράγες οροφής.

Φοράει αποκλειστικά τον 1,5 λτ, ήπια υβριδικό κινητήρα 150 ίππων

Το Α3 allstreet προς το παρόν στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με τον 4κύλινδρο 1.500άρη τούρμπο κινητήρα 150 ίππων, ο οποίος διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία 48 V και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (2 από τους 4). To συγκεκριμένο σύνολο συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων.

Από 33.980 ευρώ, 3.000 ευρώ φθηνότερο από το «κανονικό» A3 των 150 ίππων στην έκδοση S-Line

Τέλος, όσον αφορά στο κόστος αγοράς, η αρχική τιμή του είναι από 33.980 ευρώ, δηλαδή 3.000 ευρώ φθηνότερο από το Α3 sportback με το ίδιο κινητήριο σύνολο (η βασική έκδοση του A3 αποδίδει 116 άλογα και κοστίζει από 27.480 ευρώ). Πάντως το 150άρι Α3 sportback με αυτό το σύνολο προφέρεται στο σπορτίφ εξοπλιστικό επίπεδο S-Line (δείτε όλες τις τιμές του Audi Α3).
 
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του ανανεωμένου Audi A3 allstreet 1,5 TFSI Hybrid S tronic 150 HP
 

Σελίδα 2Σχεδίαση: Ψήλωσε και δείχνει πιο περιπετειώδες
Σελίδα 3Εσωτερικό: Οδηγοκεντρικό design με super ποιότητα
Σελίδα 4Κινητήρας-Επιδόσεις: Έχει ζωντάνια και καλές επιδόσεις
Σελίδα 5Στο δρόμο: Για... όλους τους δρόμους και έμφαση στην άνεση
Σελίδα 6Η γνώμη μας & Μετρήσεις-Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Autotriti.gr
Autotriti.gr