Ρίσκο στη σχεδίαση δεν έχει πάρει το Touareg, ωστόσο η νέα γραμμή καταφέρνει να κρύψει τις μεγαλύτερες από ποτέ διαστάσεις του.

Παρά τον όγκο και το βάρος του, το νέο Touareg αποδεικνύεται ιδιαίτερα σταθερό και ακριβές στον έλεγχο, σε όλες τις συνθήκες.

Τα ΙQ Light LED Matrix (έξτρα) διαθέτουν 128 LED έκαστο.

Στο πίσω μέρος τις εντυπώσεις κερδίζουν μεταξύ άλλων τα «αιχμηρά» φώτα.

Το μοντέλο της δοκιμής εξοπλίζεται με τροχούς 19 ιντσών.

Η ονομασία του μοντέλου αναγράφεται κάτω από το logo της γερμανικής φίρμας στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Δοκιμή: Nέο VW Touareg

58.002 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2018)

Επιβλητικό, πολυτελές, τεχνολογικά προηγμένο και ικανό για άγριες εκτός ασφάλτου καταστάσεις, το νέο VW Touareg έχει όλα τα προσόντα να «κερδίσει» την ελίτ που μπορεί να το αποκτήσει...

What is new 
- 3η γενιά Touareg
- Στο πάτωμα των Porsche Cayenne-Audi Q7
- Μεγαλύτερο από πριν, αλλά 106 κιλά ελαφρύτερο 
- 3,0 V6 TDI με 286 άλογα 
- Αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και 4Χ4
- Απίθανη σουίτα τεχνολογίας για άνεση και ασφάλεια
- Με 84.000 ευρώ

Με το «βάρος» μιας ιστορίας 16 ετών, 2 γενεών και 1.000.000 πωλήσεων σε όλο τον κόσμο (3.000 μόνο στην Ελλάδα!), το νέο VW Touareg έρχεται για να ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη σε μια κατηγορία στην οποία ήταν πρωτοστάτης, αυτής των μεγάλων πολυτελών SUV. Σίγουρα αγοραστικά αφορά ένα μικρό, ελίτ, μέρος της ελληνικής κοινωνίας -ειδικά στην παρούσα δεδομένη οικονομική συγκυρία- ωστόσο αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την «μετοχή» του μεγάλου SUV, που έχει με το καλημέρα υψηλή αξία στο σχετικό χρηματιστήριο της πολυτελούς κατηγορίας. Το νέο Touareg, όπως και οι προηγούμενες γενιές του, βασίζεται στο πάτωμα MLB του ομίλου, όπως άλλωστε και τα νέα Αudi Q7/Porsche Cayenne, όμως τώρα διαθέτει και δικά του αυτόνομα στοιχεία που το βγάζουν από τον ρόλο του πιο «προσιτού» συγγενή και του προσδίδουν την αίγλη που απαιτεί η συγκεκριμένη κατηγορία. 

Δυναμικό και επιβλητικό
Πιο μοντέρνα και πολύ πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ είναι η σχεδίαση του Touareg, η οποία μπορεί να μην παίρνει ρίσκο εκφράζει ωστόσο τη δυναμική όσο και την πολυτελή υπόσταση του μεγάλου SUV της VW. H ιδιαίτερα μεγάλη χρωμιωμένη γρίλια σαφώς και θυμίζει Arteon, η ουσία όμως έχει να κάνει με την ενσωμάτωση σε αυτή των νέων φώτων ΙQ Light LED Matrix (έξτρα), τα οποία διαθέτουν 128 LED έκαστο και υπόσχονται όχι απλά να κάνουν τη νύχτα μέρα, αλλά και προσαρμογή στις οδηγικές συνθήκες, ακόμη και αυτόματο σινιάλο σε συνεργασία με το high-tech νέο σύστημα νυχτερινής όρασης, το οποίο αναγνωρίζει πεζούς και ζώα! Στο πλαϊνό μέρος, ξεχωρίζουν οι έντονες ακμές του αμαξώματος με σαφείς επιρροές και αυτές από το πιο εντυπωσιακό αισθητικά μοντέλο της φίρμας, το Arteon, ενώ στο πίσω μέρος τις εντυπώσεις κερδίζουν τα «αιχμηρά» φώτα και το μεγάλο σπόιλερ της οροφής. 

More is more…
Ρίσκο στη σχεδίαση δεν έχει πάρει το Touareg, ωστόσο η νέα γραμμή καταφέρνει να κρύψει τις μεγαλύτερες από ποτέ διαστάσεις του. Με μήκος 4.870 χλστ., το Touareg είναι 70 χλστ. μακρύτερο από πριν με μεταξόνιο 2.894 χλστ. (+1 χλστ.), ενώ είναι και 23 χλστ. φαρδύτερο. Το βάρος του ωστόσο είναι 106 κιλά λιγότερο και με 1.995 κιλά καταφέρνει να μείνει κάτω από τους 2 τόνους. Το μπόλικο αλουμίνιο και ο χάλυβας υψηλής αντοχής έπιασαν τόπο...

Ε ρε και ναχαμε το χρήμα λέει ναχαμε…
Το λανσάρισμα του νέου VW Touareg στη χώρα μας ξεκίνησε με την diesel έκδοση 3,0 V6 TDI των 286 ίππων, η οποία προσφέρει στάνταρ το Ιnnovision Cockpit με οθόνη 15 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων, LED φώτα, τροχούς 19 ιντσών, καθώς και πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και άνεσης. Η τιμή είναι 84.000 ευρώ. Πιο… προσιτή επιλογή στις 77.000 ευρώ θα είναι η έκδοση με τον ίδιο κινητήρα, αλλά με 231 άλογα (ίδιος εξοπλισμός, αλλά τροχοί 18 ιντσών). Από το Φεβρουάριο του 2019 θα διατεθεί η έκδοση βενζίνης με 3,0 V6 TSI κινητήρα 340 ίππων, καθώς και η κορυφαία έκδοση 4,0 V8 TDI με 421 άλογα, χωρίς ακόμη να μπορούν να προσδιοριστούν οι τιμές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center