Έχει sport σχεδιασμό, χώρους για 4 και φθηνά ανταλλακτικά

2.985 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2024)
Έχει sport σχεδιασμό, χώρους για 4 και φθηνά ανταλλακτικά

Οι πιο «παλιοί» θυμούνται το VW Scirocco ως το δημοφιλές coupe που έκανε το ντεμπούτο του το 1974, με τη δεύτερη γενιά να βρίσκεται σε παραγωγή από το 1981 έως το 1992. Κάνοντας fast-forward στο 2008, η γερμανική εταιρεία επαναλάνσαρε το Scirocco, το οποίο αγαπήθηκε εξίσου και συνέχισε να κατασκευάζεται μέχρι το 2017. Για να δούμε πόσο καλά αντιστέκεται το τελευταίο VW Scirocco στο πέρασμα των ετών και των χιλιομέτρων, δοκιμάζουμε ένα μεταχειρισμένο μοντέλο ένα μοντέλο 15ετίας (2009).


Το VW Scirocco μπορεί να θεωρηθεί ως το σπορτίφ «αδελφάκι» του Golf, μιας και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα αλλά και τα μηχανικά μέρη του. Αυτό έχει ως συνέπεια τα μηχανικά ανταλλακτικά να είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και να έχουν χαμηλές τιμές, κάτι που μειώνει το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου. Για να έχουμε μια εικόνα, ένας πίσω δίσκος φρένων έχει αυτή τη στιγμή τιμή που κυμαίνεται από 20 έως 30 ευρώ.

Ο σχεδιασμός του VW Scirocco είναι δυναμικός, χάρη στη χαμηλή γραμμή της οροφής, η οποία όμως μειώνει το διαθέσιμο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Παρόλα αυτά, στο πίσω μέρος του γερμανικού μοντέλου θα φιλοξενηθούν 2 ενήλικες μεσαίου ύψους, με τον «αέρα» για τα γόνατά τους να είναι καλός. Τα υλικά που βρίσκονται στην καμπίνα του μοντέλου είναι μαλακά και ποιοτικά, με προσεγμένο φινίρισμα και στιβαρή συναρμολόγηση. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 292 λίτρα.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: VW Scirocco 1.4 TSI 122 PS
Σελίδα 2Έχει sport σχεδιασμό, χώρους για 4 και φθηνά ανταλλακτικά
Σελίδα 3Πιθανές ζημιές: Η καδένα χρονισμού του TSI κινητήρα
Σελίδα 4Οι φθορές στο VW Scirocco περιορίζονται σε σπασμένα πίσω ελατήρια ανάρτησης
Σελίδα 5Ο μέσος όρος τιμής των μεταχειρισμένων VW Scirocco είναι τα 12.000 ευρώ
MERCEDES RECALL
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ