Πιθανές ζημιές: Η καδένα χρονισμού του TSI κινητήρα

2.987 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2024)
Πιθανές ζημιές: Η καδένα χρονισμού του TSI κινητήρα

Το VW Scirocco που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένο διαθέτει τον 1.400αρη TSI βενζινοκινητήρα με ισχύ 122 άλογα, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων. Κατά την οδήγηση παρατηρήσαμε πως τα πάντα λειτουργούν όπως θα έπρεπε, με το μοτέρ να είναι σθεναρό και τις αλλαγές στο κιβώτιο να γίνονται ομαλά και με σαφήνεια.


Όπως και στην περίπτωση του Golf, έτσι και στο Scirocco θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην κατάσταση της καδένας χρονισμού, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει, οδηγώντας με τη σειρά της σε μεγαλύτερη ζημιά στο μοτέρ. Ένας μηχανικός θα μπορέσει να διαπιστώσει εύκολα αν υπάρχει φθορά στην καδένα ή όχι, ωστόσο μπορείτε να έχετε κι εσείς μια πρώτη εικόνα με τον ακόλουθο τρόπο: Αν βάλετε εμπρός τον κινητήρα κρύο και ακούσετε έναν ήχο σαν κροτάλισμα που θα διαρκέσει για λίγα δευτερόλεπτα, τότε η καδένα έχει επιμηκυνθεί και θα χρειαστεί αντικατάσταση.

Περνώντας σε άλλες αναφορές δυσλειτουργιών, μπορεί να μην λειτουργεί σωστά η αντλία βενζίνης ή το σύστημα μεταβλητού χρονισμού.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: VW Scirocco 1.4 TSI 122 PS
Σελίδα 2Έχει sport σχεδιασμό, χώρους για 4 και φθηνά ανταλλακτικά
Σελίδα 3Πιθανές ζημιές: Η καδένα χρονισμού του TSI κινητήρα
Σελίδα 4Οι φθορές στο VW Scirocco περιορίζονται σε σπασμένα πίσω ελατήρια ανάρτησης
Σελίδα 5Ο μέσος όρος τιμής των μεταχειρισμένων VW Scirocco είναι τα 12.000 ευρώ
E-TRASIT COURIER
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ