Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
ΕΕ: Τα ηλεκτρικά οχήματα θα χρειάζονται «διαβατήριο μπαταρίας» από το 2027

ΕΕ: Τα ηλεκτρικά οχήματα θα χρειάζονται «διαβατήριο μπαταρίας» από το 2027

2.154 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2024)

- Το διαβατήριο θα είναι ψηφιακό
- Θα περιέχει πληροφορίες για το περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο κατά τη κατασκευή της μπαταρίας
- Θα κοστίζει 7 έως 13 ευρώ ανά μπαταρία
- Η δημιουργία του θα κοστίσει 8 εκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το διαβατήριο θα είναι ψηφιακό

Διαβατήρια Μπαταριών ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα ηλεκτρικά οχήματα που θα πωλούνται από τον Φλεβάρη του 2027 και έπειτα. Θα περιέχει πληροφορίες για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την κατασκευή των μπαταριών, καθώς και άλλα δεδομένα όπως η χωρητικότητα και το αν η μπαταρία βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Θα έρχεται σε ψηφιακή μορφή και η πρόσβαση στις πληροφορίες θα γίνεται μάλλον με κωδικό QR.

Θα περιέχει πληροφορίες για το περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο κατά τη κατασκευή της μπαταρίας

Το Διαβατήριο Μπαταρίας είναι μέρος των νομοθετικών μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεγαλύτερη διαφάνεια σε ότι αφορά την κατασκευαστική πορεία μιας μπαταρίας και επί της ουσίας τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον η παραγωγή της. Η Ευρωπαϊκή  Ένωση θέλει να μειώσει τους ρύπους άνθρακα στα στάδια κατασκευής των μπαταριών και να ωθήσει τις εταιρίες να χρησιμοποιούν μεγαλύτερο αριθμό ανακυκλωμένων υλικών κατά την παραγωγή τους. Τα Διαβατήρια Μπαταριών θα είναι το μέσο με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ελέγχει την βιωσιμότητα της παραγωγής στα εργοστάσια μπαταριών. Είναι τα απαραίτητα βήματα, όπως λέει η ΕΕ, για να φτάσει το 2035 και να δώσει, μια και καλή, τέλος στην αγοραπωλησία οχημάτων με θερμικούς κινητήρες.

Θα κοστίζει 7 έως 13 ευρώ ανά μπαταρία

«Πολλοί [κατασκευαστές] δεν γνωρίζουν την αλυσίδα εφοδιασμού [των υλικών τους] και συχνά αλλάζουν [τους προμηθευτές τους] τρεiς ή τέσσερις φορές τον χρόνο... με γνώμονα το χαμηλότερο κόστος», εξήγησε η Ellen Carey, επικεφαλής των εξωτερικών σχέσεων της Circulor και ειδική στα ζητήματα προμηθευτών στην παραγωγή μπαταριών. Η ίδια ηγείται της κίνησης για την δημιουργία των διαβατηρίων. Η κ. Carey δήλωσε πως τα εν λόγω διαβατήρια θα κοστίζουν από 7 έως 13 ευρώ ανά μπαταρία.

Η δημιουργία του θα κοστίσει 8 εκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι ευρωπαϊκές αρχές δεν έχουν ακόμη καθορίσει επακριβώς τις πληροφορίες που θα περιέχει ένα διαβατήριο μπαταρίας, αλλά το έργο για την υλοποίηση τους είναι τριετές και θα κοστίσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση 8 εκατομμύρια ευρώ (η χρηματοδότηση θα γίνει κατά κύριο λόγο από το Υπουργείο Οικονομίας και Κλιματικής Δράσης της Γερμανίας). Η ανάπτυξη του διαβατηρίου μπαταρίας θα γίνει σε συνεργασία με την Audi, την BMW και την Circulor. Μέχρι στιγμής οι εταιρίες προτείνουν τα διαβατήρια να συμπεριλαμβάνουν εφτά κατηγορίες πληροφοριών: γενικές πληροφορίες της μπαταρίας και του κατασκευαστή, συμβόλαια συμμόρφωσης, πιστοποιήσεις και σημάνσεις, το αποτύπωμα άνθρακα της μπαταρίας, τους προμηθευτές υλικών, τα υλικά, την σύνθεση της μπαταρίας, την δυνατότητα ανακύκλωσης και την αποδοτικότητα των πόρων της καθώς και τις επιδόσεις και την αντοχή της μπαταρίας στον χρόνο.

home pro
LINGLONG DIAGONISMOS